Najnowsze
4 minuty
Dieta
Młody (zielony) jęczmień – źródło „zielonej krwi” i nie tylko. Dlaczego warto włączyć go do diety?
5 minut
Choroby
Żylaki odbytu (hemoroidy) – wstydliwa przypadłość, którą warto leczyć. Jak pozbyć się kłopotu?
4 minuty
Dieta
Bataty są znacznie zdrowsze od ziemniaków, ale wciąż rzadko goszczą na naszych talerzach. Dlaczego warto to zmienić?
4 minuty
Dieta
Owoc kaki (persymona) dla smaku i zdrowia. Jak jeść ten egzotyczny owoc?
4 minuty
Dieta
Gotu kola (wąkrota azjatycka) wzmacnia pamięć, łagodzi lęki, przywraca równowagę
4 minuty
Dieta
Amarantus, zboże XXI wieku. Co warto wiedzieć o jego cennych dla zdrowia ziarnach?
5 minut
Dieta
Acerola – rekordzistka wśród owoców. Jesień to idealna pora, by sięgnąć po „owoc odporności”
4 minuty
Dieta
Czarna malina – kopalnia antyoksydantów. Chroni przed nowotworami, wzmacnia odporność, dostarcza wiele cennych substancji dla zdrowia
5 minut
Dieta
Aloes, lek w doniczce. Co sprawia, że warto mieć go w domu?
4 minuty
Dieta
Trudniej ci schudnąć, narzekasz na samopoczucie i masz kłopoty z pamięcią? Być może winny jest niedobór choliny
5 minut
Dieta
Olej z nasion wiesiołka chroni zdrowie, poprawia kondycję skóry i włosów. Istnieje wiele powodów, by po niego sięgnąć
4 minuty
Dieta