Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Keks staropolski
Składniki:
- 40 dag mąki
- 30 dag cukru
- 10 dag margaryny
- 10 jajek
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- 30 dag bakalii
- Cukier puder lub polewa z czekolady.
Przygotowanie:
5 żółtek i 5 całych jajek ucieramy z cukrem.
Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wlewamy stopioną margarynę oraz pianę z 5 białek. Dodajemy bakalie. Ciasto wlemawy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Keks wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 60min w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu zdjąć papier i posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę z czekolady.
Autor: Agnieszka
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka