Jeśli szukacie ciekawej alternatywy na gorące, letnie popołudnia lub wieczory, zaserwujcie owocowe slushy. W przeciwieństwie do wód smakowych i części koktajli, slushy, czyli kuszące połączenie mrożonych owoców i białego wina, zazwyczaj zawierają procenty.
Proste, orzeźwiające, efektowne
→ Aby wykonać ten napój, przygotuj schłodzone szklanki, w których slush wygląda najbardziej efektownie. → Następnie mrożone owoce wrzuć do blendera i rozkrusz na papkę, dodaj wino, zmieszaj. Jeśli lubisz słodkie wersje, użyj dowolnego syropu lub cukru → Przełóż do szklanek, udekoruj, włóż słomkę i ciesz się niesamowitym smakiem i wyglądem napoju.
Wybierz przepis na ulubionego slusha:
Slush truskawkowy
- szklanka zamrożonych truskawek
- szklanka białego wina
- garść kostek lodu
Slush brzoskwiniowy
- cztery brzoskwinie
- 200 ml białego wina
- kilka malin do dekoracji
Slush z lodami
- pół szklanki ulubionych owoców
- pół szklanki białego wina
- 2 łyżki lodów waniliowych
- kostki lodu
Slush bezalkoholowy z arbuzem
Jeśli nie jesteś fanką alkoholu, białe wino zamień na sok lub napój gazowany o delikatnym, orzeźwiającym smaku
- arbuz (zamrożone kostki bez skóry i pestek
- sok jabłkowy (pomarańczowy) – odrobina
- ćwiartka cytryny – do dekoracji
- listki mięty- do dekoracji