Szybko i jednocześnie smacznie, czyli tak jak lubimy! Wegańskie ciasto bananowe czas zacząć! sprawdź nasz przepis – pycha!
Wegańskie ciasto bananowe
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 1/3 szklanki oleju
- 3 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta
Szybko i jednocześnie smacznie, czyli tak jak lubimy! Ciasto bananowe czas zacząć!
Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C (bez termoobiegu). Obrane i rozdrobnione widelcem banany łączymy z olejem, cukrem i aromatem waniliowym. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, następnie całość dodajemy do reszty składników i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do keksówki i pieczemy przez około godzinę.
Ciasto wybornie smakuje z masłem orzechowym. Polecamy tę opcję szczególnie tym, którym dodatkowe kalorie nie są straszne.
Artykuł powstał we współpracy z Delecta