Go to content

Wegańskie ciasto bananowe

Wegańskie ciasto bananowe
Fot. iStock

Szybko i jednocześnie smacznie, czyli tak jak lubimy! Wegańskie ciasto bananowe czas zacząć! sprawdź nasz przepis – pycha!

Wegańskie ciasto bananowe

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta

Szybko i jednocześnie smacznie, czyli tak jak lubimy! Ciasto bananowe czas zacząć!

Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 170°C (bez termoobiegu). Obrane i rozdrobnione widelcem banany łączymy z olejem, cukrem i aromatem waniliowym. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, następnie całość dodajemy do reszty składników i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do keksówki i pieczemy przez około godzinę.

Ciasto wybornie smakuje z masłem orzechowym. Polecamy tę opcję szczególnie tym, którym dodatkowe kalorie nie są straszne.


Artykuł powstał we współpracy z Delecta