Lifestyle

Gina Stewart, czyli najseksowniejsza babcia na świecie podbija Internet. Zgadnijcie, ile ma lat

Redakcja
Redakcja
8 maja 2018
Fot. Screen z Instagrama /strawberriesandcream1
 

Jej najlepsze cechy (według niej samej) to poczucie humoru, troskliwość i pogodne podejście do życia. Na pytanie co by zrobiła, gdyby miała rządzić światem przez jeden dzień, odpowiedziała, że sprawiłaby „by czekolada, masło orzechowe i Nutella miały zero kalorii”. Ginę Stewart, Australijkę, która ubiega się o tytuł miss w konkursie Maxim’s Finest, okrzyknięto najseksowniejszą babcią świata. I ona naprawdę jest babcią… Zgadnijcie, ile ma lat.

Atrakcyjna blondynka  która ma czworo dzieci (27, 25, 23 i 4 lata ) i jedną wnuczkę, ma obecnie 47 lat – i udowadnia, że ​​wiek to tylko liczba. Spytana o sekret jej młodego wyglądu mówi, że jedynym zabiegiem, który przeszła, było powiększenie piersi.

„Nie używam botoksu ani wypełniaczy, ponieważ wierzę w starzenie się z wdziękiem” – powiedziała w wywiadzie dla Maxim. I dodała: „Myślę, że wszyscy są piękni. Nie robię tego, by zyskać uwagę, nienawidzę rozgłosu. Po prostu staram się zainspirować kobiety, aby były dla siebie lepsze. ”

Nam podoba się najbardziej to, że Gina nie ukrywa swojego wieku i równie wdzięcznie pozuje przy torcie urodzinowym, co z wnuczką na ręku. N o i to, że w  konkursie piękności wzięła udział po to, by pomóc finansowo przyjacielowi, który przeszedł udar.

P.S. Szukaliśmy bardziej „ubranych” zdjęć Giny, ale nie znaleźliśmy :).


Lifestyle

Picie wina pobudza nasz mózg bardziej niż rozwiązywanie trudnych zadań matematycznych – twierdzą naukowcy

Redakcja
Redakcja
7 maja 2018
Fot. iStock/AzmanL

Okazuje się, że picie wina to idealny trening dla mózgu, angażujący więcej szarych komórek niż jakiekolwiek inne ludzkie zachowanie. Tak uważa jeden z wybitnych neurobiologów doktor Gordon Shepherd z uniwersytetu medycznego w Yale. Uważa on, że wąchanie i analizowanie wina przed jego wypiciem wymaga „doskonałej kontroli nad jednym z największych mięśni w ciele”. 

Degustacja wina sprawia, że misterne mięśnie języka działają razem z tysiącami receptorów smaku i zapachu. Cały proces angażuje mózg bardziej niż słuchanie muzyki czy rozwiązywanie trudnych zadań matematycznych, twierdzi naukowiec.

Dr Shepherd spędził wiele lat badając, jak ludzki mózg przetwarza smak. Dzisiaj uważa, że odczucia smakowe są o wiele bardziej subiektywny niż wcześniej sądzono, ponieważ każdy używa własnego układu odniesienia do przetwarzania smaku, który jest „w dużym stopniu zależny od naszych własnych wspomnień i emocji oraz od towarzystwa” Shepherd podaje, że smak nie jest zawarty w samym winie, jest tworzony przez mózg degustatora.

Oczywiście uprzedza przed zbyt dużą ilością spożywania wina. Kac niestety nie wpływa korzystnie na nasz mózg.

I co wy na to?


źródło: Independent

 

 


Zobacz także

„Co, jeśli się pomylę i popełnię błąd?”. Dlaczego brak decyzji, może być równoznaczny z popełnieniem błędu?

9 nawyków, które mogą powodować bóle głowy

Wzruszająca animacja o przyjaźni. W tym kocie się zakochacie!