Go to content

Wielkanoc stoi jajkami i serem! Choćby i żółtym! Wasze przepisy wielkanocne

Zdjęcie poglądowe / Fot. iStock

Każdemu z nas Wielkanoc kojarzy się z serem i jajkami.

Robienie sernika jest jednak pracochłonne, a gotowanie jajka zbyt trywialne dlatego proponuję połączyć dwa produkty – ser (choć żółty) i jajka tworząc łatwą potrawę na śniadanie bądź obiad.

Będzie leniwie, a jednocześnie bezpiecznie, bo ciocia Fela nie zarzuci nam braku jajek i sera na naszym Wielkanocnym stole.

Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną. 
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.

Weźmy więc 2 jajka i 12 dag sera żółtego oraz 20g masła i przemieńmy je w gorącą potrawę – w fondue.

Ser zetrzyjmy na grubej tarce, jajka rozbełtajmy z pieprzem  i solą, masło pokrójmy na kawałki.

Do kociołka do fondue wkładamy ser i masło, za chwilę jajka i mieszamy.

Na widelec nabijamy sobie kawałki pieczywa i maczamy w naszym ciepłym fondue.

Wielkanoc to rodzinne Święta, a jedzenie z jednego kociołka łączy i wzmacnia rodzinne więzi – to jest wyjątkowe w tej potrawie.

Autor: Madalińska

Partnerem akcji jest

Nagrody:

5 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka