Gotowane jajka z majonezem są pyszne, ale tak od święta można by podać je trochę inaczej. Dobrze jednak byłoby je zrobić i się nie narobić, a uznanie w oczach rodziny zyskać. 😉
Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Żelazna pasta jajeczna
Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo. Jej przygotowanie trwa dosłownie 10 minut, wystarczy ugotować jajka i resztę zblendować, a efekt i smak warte uwagi!
Składniki (ilości przykładowe):
5 jajek, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, garść rukoli, łyżeczka musztardy, łyżka masła, sól, pieprz.
Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Autor: Aleksandra
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka