Każdemu z nas Wielkanoc kojarzy się z serem i jajkami.
Robienie sernika jest jednak pracochłonne, a gotowanie jajka zbyt trywialne dlatego proponuję połączyć dwa produkty – ser (choć żółty) i jajka tworząc łatwą potrawę na śniadanie bądź obiad.
Będzie leniwie, a jednocześnie bezpiecznie, bo ciocia Fela nie zarzuci nam braku jajek i sera na naszym Wielkanocnym stole.
Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Weźmy więc 2 jajka i 12 dag sera żółtego oraz 20g masła i przemieńmy je w gorącą potrawę – w fondue.
Ser zetrzyjmy na grubej tarce, jajka rozbełtajmy z pieprzem i solą, masło pokrójmy na kawałki.
Do kociołka do fondue wkładamy ser i masło, za chwilę jajka i mieszamy.
Na widelec nabijamy sobie kawałki pieczywa i maczamy w naszym ciepłym fondue.
Wielkanoc to rodzinne Święta, a jedzenie z jednego kociołka łączy i wzmacnia rodzinne więzi – to jest wyjątkowe w tej potrawie.
Autor: Madalińska
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka