Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Jajka faszerowane z pieczarkami i szynką
Składniki:
- 8 jaj
- 20 dag szynki
- 10 dag pieczarek
- 1 cebula
- Masło
- 1 łyżka chrzanu
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół.
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle wraz z drobno posiekanymi pieczarkami. Żółtka z jajek utrzeć razem z drobno pokrojoną szynką, dodać pieczarki z cebulą i chrzanem doprawić do smaku. Gotową pastą nadziewać białka z jajek. Udekorować pietruszką.
Autor: Agnieszka
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka