Go to content

Jajka faszerowane z pieczarkami i szynką. Wasze przepisy wielkanocne

Zdjęcie poglądowe / Fot. iStock

Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną. 
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.

Jajka faszerowane z pieczarkami i szynką

Składniki:

  • 8 jaj
  • 20 dag szynki
  • 10 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • Masło
  • 1 łyżka chrzanu
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół.
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle wraz z drobno posiekanymi pieczarkami. Żółtka z jajek utrzeć razem z drobno pokrojoną szynką, dodać pieczarki z cebulą i chrzanem doprawić do smaku. Gotową pastą nadziewać białka z jajek. Udekorować pietruszką.

Autor: Agnieszka

Partnerem akcji jest

Nagrody:

5 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka