Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem – przepis
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie babeczek marchewkowych Delecta
- 2 jaja
- 150 ml oleju
- 75 ml wody
Krem:
- 2 opakowania serka naturalnego
- 4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
- 1 łyżka sezamu Bakalland
- cukrowe marchewki lub inne ozdoby
Czy do kremowego deseru można przemycić trochę… witamin? Sprytne panie domu pokochają naszą propozycję!
Na początku przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu). Do mieszanki do wypieku babeczek dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. W misce łączymy serek naturalny z cukrem pudrem, a następnie tak przygotowany krem wykładamy na babeczki. Całość dekorujemy sezamem i jadalnymi, cukrowymi marchewkami.
Zdrowo i pysznie, tak jak lubimy!