Składniki:
3 garście Szpinaku młodego np. marki Eisberg
2 małe, upieczone buraki
50 g sera halloumi
garść żurawiny
garść orzechów włoskich
garść orzechów nerkowca
2 łyżki oliwy
sól
pieprz czarny
Dressing:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak młody np. marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić
w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę
i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.