Jeśli takie śniadanie zjemy rano, to z pewnością jest to idealny wstęp do dobrego dnia!
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- ciepłe mleko (tyle żeby przykryć płatki owsiane)
- kilka świeżych truskawek
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka syropu klonowego
- 2 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Płatki owsiane wsypać do szklanki (lub innego naczynia), zalać ciepłym mlekiem i odstawić na ok. 20 min do napęcznienia. Truskawki umyć i pokroić w średnią kostkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Po upływie 20 minut, na płatki owsiane wyłożyć kolejno truskawki, jogurt grecki i syrop klonowy. Całość posypać startą gorzką czekoladą.
Przed spożyciem dokładnie wymieszać.
Zajrzyjcie koniecznie na bloga „Siostry od kuchni” i śledźcie na bieżąco ich poczynania na Facebooku! My co weekend będziemy na naszym portalu umieszczać dla was nowy przepis.
SIOSTRY OD KUCHNI, CZYLI
KRZYSIA – na co dzień pracująca zawodowo, zabiegana mama dwójki dzieci. Mimo braku czasu odnajduje czas na swoją największą pasję, jaką jest gotowanie. Pewnie dlatego, że kocha dobre jedzenie. Zodiakalny Koziorożec, a więc konsekwentna w działaniach oraz bardzo ambitna i wnikliwa. Każde danie, które tworzy jest w 100% przemyślane, ale jej artystyczna wyobraźnia dokłada odrobiny szaleństwa i kulinarnej spontaniczności… Uwielbia kawę…ale tylko parzoną w kawiarce, a dobre ciacho to raj dla jej podniebienia. Lubi testować nowe przepisy i nie boi się eksperymentować.
EWKA – Można powiedzieć, że to człowiek orkiestra – znajdzie pasję w każdym zajęciu. Twardo stąpa po ziemi, mówiąc że nie ma rzeczy niemożliwych i z powodzeniem realizuje założone cele. W swojej pracy zajmuje się prowadzeniem projektów informatycznych, gdzie wykorzystuje i rozwija swoje menadżerskie zdolności. Uwielbia podróżować i odkrywać smaki lokalnych kuchni. Kocha kuchnię włoską i w tej dziedzinie chce się rozwijać, ale z sentymentem wraca rownież do polskich smaków znanych z dzieciństwa. Gotowanie i wypieki sprawiają jej ogromną przyjemność. Dzięki jej zdolnościom organizacyjnych każdy ruch w kuchni jest zawsze przemyślany, dzięki czemu przygotowanie dań trwa chwilę.