Zielona, Chrupiąca Sałatka z łososiem na parze
Składniki:
- filet z łososia
- awokado
- roszponka
- 100 g Jagód Goji Bakalland
- 100 g Pestek dyni Bakalland
- 100 g Chrupiącej Sałatki Bakalland
- oliwa z oliwek
- sok z połówki cytryny
- sól, pieprz
W garnku o średnicy koszyczka zagotowujemy wodę. Na nim ustawiamy bambusowy koszyczek wyłożony papierem do pieczenia z wyciętymi dziurkami. Filet z łososia myjemy pod bieżącą wodą. Oprószamy rybę solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy w koszyczku, a następnie przykrywamy bambusową pokrywką. Parujemy na wolnym ogniu ok. 25-30 minut. Na talerz wykładamy umytą roszponkę, pokrojone awokado i kawałki łososia. Całość posypujemy jagodami goji i pestkami dyni oraz Chrupiącą Sałatką.
Artykuł powstał we współpracy z Bakalland