Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Proste też może być piękne i smaczne, co potwierdza moja rodzina nie mogąca się doczekać na danie popisowe leniuszka 😉
Gotujemy 20 jajek na twardo, po ostudzeniu rozcinamy je na równe połówki, a żółtka przekładamy do miseczki. Rozgniatamy żółtka z majonezem i łyżeczką musztardy miodowej. Dodajemy siekaną rzeżuchę, pieprz, sól i sypaną, słodką paprykę. Mieszamy wszystko na gładką konsystencję. Łyżeczką nakładamy pastę do połówek z białka i posypujemy szczypiorkiem. Kiedy rozłożymy jajka na okrągłej tacy wygląda to pięknie i jest cudowną przekąską, do której sięgają i roślinożercy i mięsożercy w naszej rodzinie 🙂
Autor: T
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka