Gotowanie Przepisy

Kalifornijskie pancakes z migdałami

Redakcja
Redakcja
2 kwietnia 2019
Kalifornijskie pancakes z migdałami
Fot. iStock – Kalifornijskie pancakes z migdałami
 

Śniadanie ma zapewnić nam poza niezbędnymi właściwościami odżywczymi również doskonałe samopoczucie. Zastanawiasz się, jak najlepiej rozpocząć weekendowy poranek lub wiosenny, jednak deszczowy poniedziałek?

Kalifornijskie pancakes z migdałami – przepis

Składniki:

  • 1 i ¼ szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 i ¼ szklanki maślanki
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
  • ¼ szklanki oliwy
  • Szczypta soli
  • Syrop z agawy lub syrop klonowy
  • 100 g Migdałów Bakalland

Za pomocą blendera miksujemy dokładnie wszystkie składniki (poza syropem i migdałami). Następnie rozgrzewamy patelnie i na średnim ogniu smażymy pancakes. Każdą ze stron do odpowiedniego zarumienienia się. Gotowe polewamy ulubionym syropem i przekładamy migdałami.

Kalifornijskie pancakes z migdałami

Kalifornijskie pancakes z migdałami

Artykuł powstał we współpracy z Bakalland


Gotowanie Przepisy

Jajka faszerowane z tuńczykiem. Wasze przepisy wielkanocne

Listy do redakcji
Listy do redakcji
2 kwietnia 2019
Jajka faszerowane z tuńczykiem
Fot. iStock / LianeM
 

Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną. 
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

  • 8 jajek
  • 1 puszka tuńczyka (w oleju, w wodzie, sosie własnym)
  • Pęczek koperku
  • Pół cebuli
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, 5 jajek przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka które razem z trzema pozostałymi jajkami ścieramy lub rozdrabniamy. Do jajek dodajemy odsączony z wody tuńczyk, drobno pokrojoną cebulkę i troszkę koperku. Wszystko razem mieszamy z majonezem i doprawiamy. Gotowym farszem dekorujemy jajka i posypujemy koperkiem. Smacznego:-)

Autor: Agnieszka

Partnerem akcji jest

Nagrody:

5 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka

 


Gotowanie Przepisy

Amerykańskie tosty z żurawiną

Redakcja
Redakcja
2 kwietnia 2019
Amerykańskie tosty z żurawiną

Śniadanie ma zapewnić nam poza niezbędnymi właściwościami odżywczymi również doskonałe samopoczucie. Zastanawiasz się, jak najlepiej rozpocząć weekendowy poranek lub wiosenny, jednak deszczowy poniedziałek?

Amerykańskie tosty z żurawiną – przepis

Amerykańskie tosty z żurawiną

Amerykańskie tosty z żurawiną

Składniki:

  • 4 kromki tostowego pieczywa (np. razowego)
  • awokado
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 limonka
  • 100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
  • 100 g Pestek dyni Bakalland
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól, pieprz

Tosty podsmażamy z odrobiną oliwy na patelni (lub podpiekamy w tosterze). Następnie do miseczki przekładamy obrane awokado i rozdrabniamy je za pomocą widelca. Dodajemy żurawinę i pestki dyni. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Całość skrapiamy sokiem z limonki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na ciepłe tosty.


Artykuł powstał we współpracy z Bakalland


Zobacz także

przetwory na zimę z cukinii, ogórków, kapusty, pigwy, dyni, aronii i papryki

Przetwory na zimę – sprawdzone przepisy na weki z warzywami i owocami

Gulasz z kurczaka - klasyczny, z warzywami, z pieczarkami i w wersji fit

Gulasz z kurczaka – klasyczny, z warzywami, z pieczarkami i w wersji fit. Jak go przygotować?

barszcz wigilijny z zakwasem, bez zakwasu i z pieczonych buraków

Barszcz wigilijny na trzy sposoby – z zakwasem, bez zakwasu i z pieczonych buraków