Go to content

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

Fot. Materiały prasowe

Pyszna, lekka i sycąca… idealna! Sprawdźcie konieczne przepis na ekspresową sałatkę z rukolą, mango i awokado.

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

Składniki:

  • 170 g mieszanki sałat z rukolą np. Toscana mix marki Eisberg
  • mango
  • awokado
  • 150 g rolady z sera koziego
  • 2 garście orzechów włoskich

Sos winegret:

  • ¾ łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

Przygotowanie:

Gotową mieszankę sałat z rukolą przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.