Śniadanie ma zapewnić nam poza niezbędnymi właściwościami odżywczymi również doskonałe samopoczucie. Zastanawiasz się, jak najlepiej rozpocząć weekendowy poranek lub wiosenny, jednak deszczowy poniedziałek?
Amerykańskie tosty z żurawiną – przepis
Składniki:
- 4 kromki tostowego pieczywa (np. razowego)
- awokado
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 limonka
- 100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
- 100 g Pestek dyni Bakalland
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól, pieprz
Tosty podsmażamy z odrobiną oliwy na patelni (lub podpiekamy w tosterze). Następnie do miseczki przekładamy obrane awokado i rozdrabniamy je za pomocą widelca. Dodajemy żurawinę i pestki dyni. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Całość skrapiamy sokiem z limonki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na ciepłe tosty.
Artykuł powstał we współpracy z Bakalland