Pamiętacie jeszcze, jak wasza mama lub babcia układały zakupy w starej, domowej lodówce? Wędlina, warzywa, ser – wszystko miało swoje specjalne miejsce. I nie było mowy, żeby coś poprzestawiać. Oprócz przyzwyczajeń, chodziło o jak najlepszy sposób przechowania żywności – każdy produkt miał zarezerwowane najlepsze dla siebie miejsce. A pamiętacie rytuał rozmrażania i czyszczenia? Zaczynało się od garnka z gorącą wodą, wstawionego do zamrażalnika… Jak to dobrze, że dziś jest inaczej.
Dziś lodówki są… mądre
Ba! Nawet są sprytne. Nowoczesna technologia pozwala lepiej przechowywać żywność, a to z kolei sprawia, że nasze jedzenie nie tylko dłużej zachowuje świeżość, ale i jest smaczniejsze. Dodatkowo zyskujemy czas i wygodę – bo dobra lodówka dba o żywność i ciebie. Jest prościej, wygodniej i higienicznie. Nie zapominajmy o zdrowiu. Na co zwrócić uwagę wybierając nowoczesną lodówkę? Sprawdzamy dla was kilka opcji, które z pewnością was oczarują. Słyszeliście o Fresher Techs® ?
Cuda, które dzieją się w lodówkach, czyli jak to działa?
Dobra lodówka ma do zaoferowania znacznie więcej niż utrzymanie chłodu. Firma Haier projektując swoje lodówki stanęła na wysokości zadania. Praktycznie każda grupa produktów spożywczych została dopieszczona. Tu po prostu nikt nie o niczym nie zapomniał. Od świeżych warzyw zaczynając na ekspresowym chłodzeniu napojów kończąc. Na ten sukces składa się kilka naprawdę fajnych funkcji i szczegółów.
Zobaczcie, czym kusi model HB18FGSAAA marki Haier.
Filtry Fresher
Dzięki zastosowaniu filtrów, masz pewność, że warunki w chłodziarkach Haier będą zawsze optymalne. A to oznacza świeżą i zdrową żywność przez dłuższy czas.
Technologia antybakteryjna ABT®
Lodówka to urządzenie, którego nie myjemy codziennie jak naczyń… a przecież nieustannie ma kontakt z naszą żywnością. Dlatego warto przyjrzeć się chłodziarce pod tym kątem. Warunki panujące w środku lodówki mogą sprzyjać rozwojowi bakterii.
Wyjątkowa technologia antybakteryjna ABT®, zastosowana w chłodziarce Haier HB18FGSAAA, wykorzystuje światło ultrafioletowe – dzięki czemu zapobiega rozwojowi drobnoustrojów krążących w powietrzu w twojej lodówce. A skoro wiemy już, że powietrze krąży, warto zapytać dlaczego…?
Cyrkulacja powietrza
Dzięki cyrkulacji czystego powietrza produkty zachowują swój doskonały aromat i wartości odżywcze – są po prostu zdrowsze.
Strefy Fresher Zones
To genialne rozwiązanie i co najważniejsze, wcale nie zmusza nas do układania danej grupy żywności w jedynym słusznym miejscu. Chłodziarki Haier posiadają strefy idealnie dopasowane do przechowywania konkretnych produktów.
MoistZone sprawia, że owoce i warzywa przechowane są w optymalnej dla nich wilgotności wynoszącej 90% oraz dba o odpowiednią cyrkulację chłodnego powietrza.
To innowacyjne rozwiązanie w technologii Fresher Tech® nie tylko przedłuża przydatność do spożycia owoców i warzyw, ale także pozwala zatrzymać w nich aromaty i składniki odżywcze.
Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
Dobra lodówka, zaopiekuje się wybornie mięsem, wędlinami czy nabiałem. To z myślą o nich zaprojektowano kolejną strefę.
Strefa Dry Zone to idealne miejsce do przechowywania mięsa, ryb, nabiału lub produktów delikatesowych. W przeciwieństwie do warzyw, produkty mięsne czy delikatesowe nie lubią wilgoci. Dlatego jej poziom w tej strefie nie przekracza 45 proc..
Zamrażanie? Tak, ale zdrowo
Nowoczesne chłodziarki pożegnały się z ograniczeniami. Chłodziarki Haier to bardzo duże możliwości dostosowania produktu do swoich potrzeb. Model HB18FGSAAA na pewno was nie rozczaruje. Dziś mówimy: nigdy więcej rozmrażania z garnkami, skrobakami i śniegu niczym w Himalajach.
Osłona Fresher Shield, to element uzupełniający technologię Total No Frost firmy Haier – czyli doskonała i szalenie praktyczna innowacja Fresher Techs®. Dzięki zastosowaniu specjalnej osłony nie tylko zapomnicie o „śniegu i lodzie”, ale i pożegnacie się raz na zawsze ze szronem, który jest usuwany automatycznie z chłodziarki w sposób ciągły. Osłona zapobiega wahaniom temperatury.
Wydajność
Dobra wydajność chłodziarki to rozsądne zużycie energii, ale i utrzymanie warunków odpowiednich do przechowywania żywności – tutaj nie ma miejsca na kompromisy. Znów z pomocą przychodzi nowoczesna technologia.
Czujniki Fresher Sensors są zamontowane na wszystkich półkach chłodziarki, po to, aby monitorować temperaturę i zapewnić dopływ zimnego powietrza do tych miejsc, w których jest potrzebne. Ta sprytna innowacja umożliwia szybkie doprowadzenie żywności do optymalnej temperatury z zachowaniem cennych składników odżywczych, a jednocześnie optymalizuje zużycie energii i wydłuża okres przechowywania produktów. To wyjątkowo proste i skuteczne. Żeby twoja żywność była świeża, twoja lodówka powinna jej dobrze pilnować.
Fresher Pad to aluminiowa taca umożliwiająca bardzo szybkie i głębokie zamrażanie produktów spożywczych. Doskonale sprawdzi się latem, kiedy będziesz przygotowywać zimowe zapasy owoców, ziół, czy będziesz zamrażać pierogi z truskawkami od mamy. Ta taca umożliwia bardzo szybkie mrożenie. Ma to oczywiście swoje unikalne zalety: po pierwsze zamrozisz produkty, unikając ich „sklejenia” ze sobą oraz zachowasz w nich jeszcze więcej smaku i wartości odżywczych. Szybkie mrożenie dosłownie „zamyka” je wewnątrz zamrożonej żywności.
Sezon na pyszności własnie się zaczyna, to dobry moment na ułatwienie sobie życia. Smacznego!
[miejsce na zdjęcie]
PS: Pamiętajcie, że lodówki Haier z technologią Fresher Techs® występują w wielu wariantach. Każdy znajdzie tę idealną!
Artykuł sponsorowany