Śniadanie ma zapewnić nam poza niezbędnymi właściwościami odżywczymi również doskonałe samopoczucie. Zastanawiasz się, jak najlepiej rozpocząć weekendowy poranek lub wiosenny, jednak deszczowy poniedziałek?
Kalifornijskie pancakes z migdałami – przepis
Składniki:
- 1 i ¼ szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 i ¼ szklanki maślanki
- ¼ szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
- ¼ szklanki oliwy
- Szczypta soli
- Syrop z agawy lub syrop klonowy
- 100 g Migdałów Bakalland
Za pomocą blendera miksujemy dokładnie wszystkie składniki (poza syropem i migdałami). Następnie rozgrzewamy patelnie i na średnim ogniu smażymy pancakes. Każdą ze stron do odpowiedniego zarumienienia się. Gotowe polewamy ulubionym syropem i przekładamy migdałami.
Artykuł powstał we współpracy z Bakalland