Przepis na krem z czerwonych warzyw z aioli. Proste historie

Redakcja
Redakcja
21 grudnia 2016
Fot. Materiały prasowe
Fot. Materiały prasowe

Czerwień to ognisty kolor, który dodaje energii i pobudza do działania. Ta zasada sprawdza się również na talerzu. Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.

Kiedy na zewnątrz jest zimno w menu coraz częściej pojawiają się zupy. Modne, sycące i szybkie w przygotowaniu, są świetnym pomysłem na obiad czy podwieczorek po długim dniu pracy. Nowa Zupa Krem z czerwonych warzyw marki PROSTE HISTORIE, to pełna wartościowych składników kompozycja pomidora, marchwi, czerwonej papryki, ziemniaczków i buraków. W opakowaniu znajdują się całe warzywa gotowe do zmiksowania, a także saszetka aromatycznej przyprawy z koperkiem, która dodatkowo wzbogaci smak zupy.

Warzywa wzmacniają odporność, a czerwień od razu dodaje kolorytu ponurym i chłodnym wieczorom! Ciekawe połączenie smaków jest sekretem pysznych zup, ale Zupa Krem z czerwonych warzyw może być także bazą dla kulinarnych eksperymentów. To Prosta Historia pisana kolorem miłości – warto ją skosztować!

Zupa krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe

Cena: 4,89 zł

Przepis na krem z czerwonych warzyw z aioli

Składniki:

  • Zupa krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE
  • 2 żółtka
  • 4 ząbki czosnku
  • Sok z ½ cytryny
  • 180 ml oleju (z temp. pokojowej)
  • szczypta soli
  • 1 łyżka pasty czerwonego curry
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • 100 ml soku jabłkowego
  • kilka suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

Wbij do wysokiego naczynia żółtka, dodaj posiekane ząbki czosnku, sok z cytryny i szczyptę soli. Miksując blenderem wlej powoli olej małą strużką. Gęsty sos wstaw do lodówki. Przygotuj Zupę krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając łyżeczkę pasty czerwonego curry i czarnuszkę. Zmiksuj krem dolewając sok jabłkowy. Dopraw solą. Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe


PROSTE HISTORIE to gotowanie z kliku składników połączonych w pyszne, domowe danie. To filozofia marki kulinarnej opartej na prostych wartościach i prostych zasadach, to proste składniki i mnóstwo inspiracji kulinarnych. Marka oferuje szeroki wybór produktów mrożonych: warzywa, zupy, owoce, dania mączne i ziemniaczane, z których można przygotować 3-daniowy obiad. Proste Historie – dom, w którym pachnie dobrym jedzeniem.

Artykuł powstał we współpracy z marką PROSTE HISTORIE


Tradycyjne smaki z odrobiną inspiracji, czyli… świąteczne PROSTE HISTORIE

Redakcja
Redakcja
21 grudnia 2016
Fot. Materiały prasowe
Fot. Materiały prasowe

Tradycyjne polskie potrawy to kwintesencja rodzinnych świąt. W wielu domach niektóre dania przygotowywane są raz do roku, co podkreśla uroczystą i radosną atmosferę. Klasyczne menu warto jednak delikatnie urozmaicać – takie wariacje mogą być miłym kulinarnym zaskoczeniem. Przygotowanie Świąt z PROSTYMI HISTORIAMI będzie niezwykle przyjemne, a wyjątkowy smak dań urzeknie gości zgromadzonych przy stole.

Klasyczne bożonarodzeniowe potrawy kojarzą się z dzieciństwem, beztroską, ciepłem domowego ogniska i tą niepowtarzalną atmosferą, na którą czeka się przez cały rok. Pierogi, ryba, kutia, barszcz czy zupa grzybowa, to dania, bez których trudno wyobrazić sobie świąteczne ucztowanie. Kuchnia jest jednak miejscem, w którym tradycja doskonale współgra z nowoczesnością, a inspiracje urozmaicają smak i nadają potrawom zupełnie nowy wymiar. Także kultowe potrawy można podać na świątecznym stole w zaskakującej i pysznej odsłonie.

Zupa Grzybowa z podgrzybkami marki PROSTE HISTORIE to aromatyczna kompozycja dorodnych polskich grzybów i warzyw. Na wigilijny stół możemy podać ją w tradycyjnej formie, albo w formie zupy krem, co z pewnością będzi miłym zaskoczeniem. Dla miłośników czerwonego barszczu idealnym dodatkiem będą oczywiście aromatyczne, dobrze doprawione Uszka z kapustą i grzybami. PROSTE HISTORIE proponują jednak, by uszka z pysznymi borowikami i kiszoną kapustą podać w nieco mniej tradycyjnej formie. Podczas Świąt na stole obowiązkowo muszą zagościć także pierogi. Pyszne Pierogi z grzybami od PROSTYCH HISTORII wypełnione są pieczarkowo-podgrzybkowym nadzieniem z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki. Zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu. Dzięki nowym recepturom, zachowamy unikalny smak tradycyjnych dań, jednocześnie zaskakując gości otwartością i kulinarną wyobraźnią.

 

Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe

Sposób przygotowania:

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe

Przygotuj 150 g świeżych, oczyszczonych grzybów: kurki, borowiki, podgrzybki, boczniaki lub malutkie pieczarki. Pokrój wzdłuż na pół. Na teflonowej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż grzyby na dużym ogniu, klika razy je obracając. Zdejmij z patelni. Osusz patelnię i roztop 2 łyżki masła. Wrzuć 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 drobno posiekany ząbek czosnku i ponownie wrzuć grzyby. Smaż 2 minuty, dodaj 2 łyżki uprażonej na złoto bułki tartej i 1 czubatą łyżkę posiekanego szczypiorku. Dodaj sok z ½ cytryny, dopraw solą, pieprzem. Pierogi z grzybami PROSTE HISTORIE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i serwuj gorące, posypane grzybami z patelni.

Krem grzybowy

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z podgrzybkami PROSTE HISTORIE 450 g

Fot. Materiały prasowe

Rozpuść na patelni 2 łyżki masła, dodaj szczyptę cukru i wyciśnięte 3 ząbki czosnku. 250 g oczyszczonych pieczarek pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię. Smaż tak długo, aż będą mocno rumiane. Dodaj zamrożoną „Zupę grzybową” Proste Historie i pozostaw na ogniu przez 10 minut, mieszając regularnie. Przełóż do garnka i zalej około 1 litrem bulionu. Idealnie gdyby był to bulion grzybowy, ale wołowy też będzie świetnie smakował. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj do miękkości około 10 minut. Zmiksuj na gładki krem dodając 100 g śmietankowego serka topionego. Gęsty krem serwuj z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Do młynka możesz włożyć kilka suszonych podgrzybków i zmielić na puder. Posyp nim wierzch gorącego kremu.

Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką

Fot. Materiały prasowe

Fot. Materiały prasowe

Sposób przygotowania:

Uszka z kapustą i grzybami PROSTE HISTORIE 300 g.Ugotuj 2 opakowania uszek PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do wystygnięcia. Rozgrzej w rondelku 1 czubatą łyżkę masła, a następnie dodaj 200 g pokrojonych w cienkie plasterki małych pieczarek lub boczniaków. Wsyp 1 łyżkę posiekanej drobno cebuli i 2 łyżki polskich wędzonych śliwek, pokrojonych w cienkie plasterki. Smaż przez 5 minut. Zalej całość 300 ml wywaru grzybowego lub wołowego. Dodaj szczyptę cukru i 1 łyżkę octu balsamicznego. Duś przez 5 minut. Dodaj drobno posiekany pęczek szczypiorku i 1 łyżeczkę czubatą mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody. Dopraw wywar pieprzem, solą i wrzuć ugotowane uszka. Po 2 minutach sos powinien się zagęścić. Następnie zaserwuj gościom pyszne danie!


Zupa grzybowa z podgrzybkami PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 8,29 zł

Pierogi z grzybami PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 6,39 zł

Uszka z kapustą i grzybami PROSTE HISTORIE 300 g, cena: 3,99 zł

PROSTE HISTORIE to gotowanie z kliku składników połączonych w pyszne, domowe danie. To filozofia marki kulinarnej opartej na prostych wartościach i prostych zasadach, to proste składniki i mnóstwo inspiracji kulinarnych. Marka oferuje szeroki wybór produktów mrożonych: warzywa, zupy, owoce, dania mączne i ziemniaczane, z których można przygotować 3-daniowy obiad. Proste Historie – dom, w którym pachnie dobrym jedzeniem.

Artykuł powstał we współpracy z marką PROSTE HISTORIE

 


Regulamin akcji: „Mówię dość niezrealizowanym postanowieniom noworocznym!”

Redakcja
Redakcja
21 grudnia 2016
Fot. iStock/svetikd
Fot. iStock/svetikd

Regulamin akcji „Mówię dość niezrealizowanym postanowieniom noworocznym!”

WEŹ UDZIAŁ W ZABAWIE „Mówię dość niezrealizowanym postanowieniom noworocznym!”

§1. Postanowienia ogólne

  1. Organizatorem Akcji pod nazwą Konkurs „Mówię dość niezrealizowanym postanowieniom noworocznym!”zwanego dalej „Konkursem”, jest portal Blum Media
    sp. z o.o z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Wiktorii Wiedeńskiej 9a/42, 02-954 Warszawa, zarejestrowany
    w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Rejestrowy pod numerem 0000573762,
    o kapitale zakładowym w wysokości 10 000 złotych.
  2. Konkurs zostanie przeprowadzony na stronie internetowej www.ohme.pl oraz za pośrednictwem mediów społecznościowych Organizatora w okresie 21.12.2016 – 17.01.2017. Wyniki akcji zostaną ogłoszone do dnia 22.01.2017.
  3. Sponsorami nagród w Konkursie są COLLAGEN, AVENE, GABINET KOSMETYCZNY „Lakier do paznokci”, NOBLEMEDICA, Marka Wierzbicki & Schmidt, Davidoff, Wybrana firma, Design 24, Silky way, Miraflores, Tulilo.pl – zwani dalej Sponsorami.
  4. Regulamin stanowi podstawę organizacji Konkursu i określa prawa i obowiązki jego uczestników.
  5. Regulamin Konkursu jest dostępny na stronie internetowej www.ohme.pl. 

§2. Uczestnictwo w Konkursie

  1. Uczestnikami Konkursu mogą być pełnoletnie osoby fizyczne, posiadające pełną zdolność do czynności prawnych oraz zamieszkałe na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, spełniające warunki określone w Regulaminie.
  2. Uczestnikami Konkursu nie mogą być pracownicy Organizatora i pracownicy Sponsorów nagród, jak również ich małżonkowie, dzieci, rodzice oraz rodzeństwo.
  3. Uczestnik zobowiązuje się do przestrzegania określonych w Regulaminie zasad, jak również potwierdza, iż spełnia wszystkie warunki, które uprawniają go do udziału w Konkursie.
  4. Uczestnik oświadcza, że nadesłane zgłoszenie Konkursowe jest jego autorstwa i nie narusza praw autorskich osób trzecich.
  5. Jednocześnie Uczestnik oświadcza, że ma prawo do dysponowania swoim utworem oraz że nie narusza przy tym praw autorskich i majątkowych osób trzecich. 

§3. Przebieg i warunki udziału w Konkursie

  1. Aby wziąć udział w Konkursie, należy wykonać zadanie konkursowe.
    ZADANIE KONKURSOWE: Wyślij do nas list:Napiszcie do nas o waszych marzeniach, planach na nowy rok – skąd się wzięły, jak chcecie je zrealizować i kiedy.Najciekawsze listy opublikujemy, nagrodzimy i będziemy mocno trzymać kciuki, byście w nowym roku osiągnęli to, co zaplanujecie.

    1. List przesyłajcie na adres kontakt@ohme.pl z dopiskiem  „Akcja noworoczna” oraz informacją, jak chcecie zostać podpisani.

      Prosimy o dołączenie w treści wiadomości poniższego oświadczenia:
      Oświadczam, że jestem autorem nadesłanej pracy konkursowej oraz wyrażam zgodę na jej publikację przez portal Oh!me.
      Wyrażam zgodę na wykorzystanie i przetwarzanie przez Organizatora swoich danych osobowych uzyskanych w związku z organizacją Konkursu, wyłącznie na potrzeby organizowanego Konkursu, zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

    2. Za moment dokonania zgłoszenia Konkursowego w sposób określony w ust. 1 uważa się moment, w którym zgłoszenie zostanie zapisane na serwerze pocztowym Organizatora
    3. W czasie trwania konkursu można dodawać wiele komentarzy. Organizator weźmie pod uwagę podczas rozstrzygania konkursu aktywność uczestników podczas wszystkich wyzwań.

 §4. Zasady wyłaniania laureatów Konkursu

  1. Zwycięzcy Konkursu zostaną wyłonieni tylko spośród uczestników, którzy spełniają warunki wymienione w Regulaminie.
  2. 36 laureatów zostanie wyłonionych na podstawie najciekawszej odpowiedzi przez jury, w skład którego wchodzą pracownicy i redaktorzy portalu www.ohme.pl
  3. Wyniki zostaną opublikowane do dnia 22.01.2017 na stronie internetowej www.ohme.pl.

 §5. Nagrody w Konkursie i sposób ich przekazania

    1. Sponsorami nagród w Konkursie są COLLAGEN, AVENE, GABINET KOSMETYCZNY „Lakier do paznokci”, NOBLEMEDICA, Marka Wierzbicki & Schmidt, Davidoff, Wybrana firma, Design 24, Silky way, Miraflores, Tulilo.pl  – zwani dalej Sponsorami.
    2. Laureatami Konkursu zostanie 36 osób, które wybierze jury na podstawie najciekawszej odpowiedzi.
    3. Nagrody:

      COLLAGEN

      2 x  COLLAGEN NUTRI CLINIC

      AVENE

      2 x zestaw X- MASS

      GABINET KOSMETYCZNY „Lakier do paznokci”

      2 x  komplet manicure i pedicure, czyli wykonanie zabiegów manicure i pedicure z dowolnie wybranym lakierem (lakier zwykły albo utwardzany w lampie) oraz kosmetyki  i lakiery niespodzianka, jako upominek.

      NOBLEMEDICA

      2 x zestaw ACEROLA plus ACEROLINKI

      Marka Wierzbicki & Schmidt

      1 x voucher na strzyżenie i koloryzację w wybranym salonie (lista salonów na http://wierzbicki-schmidt.pl/category/salony/ ).

      12 x zestaw kosmetyków (esencja i eliksir) (więcej o kosmetykach na http://wierzbicki-schmidt.pl/kosmetyki/).

      Davidoff

      1 x zestaw Davidoff Cafe Creation Superieure Horizon, składający się z trzech kaw (rozpuszczalnej i mielonej).

      Wybranafirma.pl – Kolagen SOUVRE

      3 x  Kuracja „Zdrowe włosy”

      Design 24

      (www.design24.com.pl)

      1 x Krzesło Teddy Black (o wartości 529 zł)

      1 x  Bollard lampa czarna ( o wartości 340 zł)

      Silky way

      (www.silky-way.pl)

      1 x Serum Nawilżające z Koenzymem Q10 do Głębokich Zmarszczek – Organic Tea Moisture Essence Q. Pojemność 35ml, cena: 298 zł. W skład wchodzi 26 aktywnych składników.

      1 x  zestaw kosmetyków składający się z :

      – KREM NA NOC – Uji Organic Catechin Cream. Pojemność  180g, cena 199 zł. W skład wchodzą 33 aktywne składniki.
      – MASECZKA DO TWARZY – Ujino-Hana. Pojemność. 5g , cena: 10 zł. W skład wchodzi 21 aktywnych składników.

      Miraflores
      (www.miraflores.pl)

      1 x zestaw NATURIGIN, składający się z:
      – dowolna organiczna farba do włosów,
      – certyfikowany organiczny szampon do włosów
      – certyfikowana organiczna odżywka do włosów
      Tulilo.pl
      1 x Miś Beniamin
      1 x Kot Figuś
      1 x Myszka Figusia
      1 x Piesek Arek
      1 x Owieczka Blanka
      1 x Miś Maksym

4. Nie istnieje możliwość zamiany nagród rzeczowych na ich równowartość w gotówce lub zamiany na inną nagrodę.

5. Jeżeli laureat Konkursu nie spełnił któregokolwiek z warunków określonych w Regulaminie, Organizator zastrzega sobie prawo do wyboru innego laureata Konkursu.

6. Udział w Konkursie i przesłanie pracy Konkursowej jest jednoznaczne akceptacją niniejszego regulaminu oraz z prawem do wykorzystania tejże pracy przez Organizatora w celach promocyjnych.

7. Przesyłając pracę Konkursową, Uczestnik powinien wyrazić zgodę na wykorzystanie i przetwarzanie przez Organizatora swoich danych osobowych uzyskanych w związku z organizacją Konkursu, wyłącznie na potrzeby organizowanego Konkursu, zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.). Podanie przez Uczestnika danych osobowych jest dobrowolne, choć konieczne do wzięcia udziału w Konkursie. Uczestnik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

8. Nagrody zostaną przesłane zwycięzcom  za pośrednictwem poczty elektronicznej lub przesyłką poleconą lub przesyłki kurierskiej w ciągu 14 dni od daty przesłania Organizatorowi danych kontaktowych przez Laureatów Konkursu.

 §6. Odpowiedzialność Organizatora

Organizator Konkursu ponosi pełną odpowiedzialność za treść regulaminu i przebieg Konkursu. Organizator i sponsorzy nagrody nie ponosi odpowiedzialności za prawidłowość, terminowość doręczenia pism i nagród przez Pocztę Polską lub kuriera. Organizator i sponsorzy nagrody nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowości związane z opóźnieniem lub niedoręczeniem nagrody spowodowanym podaniem przez Uczestnika błędnego adresu lub innych danych. Organizator i sponsorzy nagrody nie ponosi odpowiedzialności za zmianę miejsca zamieszkania Uczestnika lub zmianę innych danych uniemożliwiającą dostarczenie nagrody albo powiadomienie o wygranej. W takim przypadku Uczestnik traci prawo do nagrody.

Wszelkie reklamacje Uczestników dotyczące przebiegu Konkursu mogą być składane przez Uczestników w terminie 30 dni od daty zakończenia Konkursu. Reklamacja powinna być przesłana na adres Organizatora, w formie pisemnej pod rygorem nieuwzględnienia jej oraz zawierać imię i nazwisko Uczestnika zgłaszającego reklamację, jego adres korespondencyjny oraz dokładny opis okoliczności stanowiących podstawę reklamacji.

Organizator zastrzega sobie prawo do pozostawienia bez rozpatrzenia reklamacji zgłoszonych po terminie, o którym mowa powyżej, jak również reklamacji niespełniających innych wymogów wskazanych w ust. 2.

Złożone reklamacje, spełniające wymogi, o których mowa w ust. 2, rozpatrywane będą w terminie 14 dni od daty otrzymania reklamacji. Zainteresowani Uczestnicy zostaną powiadomieni o sposobie rozpatrzenia reklamacji listem poleconym wysłanym w terminie 14 dni od rozpatrzenia reklamacji.

 §7. Postanowienia końcowe

W razie szczególnych, niezawinionych przez Organizatora okoliczności uniemożliwiających przeprowadzenie Konkursu na dotychczasowych zasadach Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w Regulaminie z równoczesnym poinformowaniem o tym uczestników za pośrednictwem strony www.ohme.pl.

Serwis Facebook nie ponosi żadnej odpowiedzialności za treść regulaminu, przebieg Konkursu ani działania Organizatora, w tym za wyłanianie zwycięzców i przekazywanie nagród.

Konkurs w żaden sposób nie jest sponsorowany, popierany ani przeprowadzany przez serwis Facebook ani z nim związany.

Organizator oświadcza, że Konkurs nie jest grą losową, zakładem wzajemnym lub grą na automatach w rozumieniu Ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych (Dz. U. z dnia 30 listopada 2009 r.).


Aktualizacja 16.01.2017: Uwaga specjalnie dla was postanowiliśmy przedłużyć czas na wysyłanie zgłoszeń do 17.01 włącznie :)


Zobacz także

Fot.iStock/Anchiy

9 sprytnych trików, które ułatwią życie w kuchni i pomogą uratować kulinarną wpadkę

Fot. Flickr / Jeremy Keith / CC BY

Obiad w 20 minut? Makaron z chorizo, cebulą i pomidorami

Makaron z sosem szynkowym

Makaron z sosem szynkowym