Większość z nas dla świętego spokoju wkłada wszystkie świeże produkty spożywcze do lodówki. To całkiem logiczne – chcemy w ten sposób przedłużyć ich zdatność do spożycia i uniknąć nieprzyjemnego zatrucia pokarmowego. Tymczasem okazuje się, że niektóre z nich nigdy nie powinny trafić do lodówki. Zastanawiałaś się kiedykolwiek, jak we właściwy sposób przechowywać warzywa i owoce? A może zwróciłaś uwagę na to, w jaki sposób układane są w sklepie? Które produkty znajdują się w chłodniach, a które trzymane są w temperaturze pokojowej? Skoro w marketach nie trzyma się ich w lodówce, to dlaczego chowasz je do niej zaraz po przyjściu do domu? Niektórym produktom spożywczym szkodzi nie tylko wysoka, ale także niska temperatura.
Sprawdź, o które produkty spożywcze chodzi i zrób porządek w swojej kuchni.
Źródło: Healthy Leo