Kolejny z przepisów nadesłany przez nasze czytelniczki.
VIČI paluszki surimi w cieście francuskim
Składniki:
– rulon ciasta francuskiego mrożonego
– opakowanie mrożonych paluszków krabowych 250 gram
– 4 ogórki konserwowe
Sos:
– 3 łyżki musztardy sarepskiej
– 1 łyżka sosu ostrygowego
– sól
– pieprz
-zioła transylwańskie
-ogórek korniszony
PRZYGOTOWANIE :
Pokrój ciasto francuskie w kwadraty 6x6cm. Posmaruj na środku odrobiną sosu z wyżej wymienionych składników, ułóż paluszek krabowy, plasterek ogórka, sklej palcami dokładnie brzegi. Wszystkie zafarszowane ciastka francuskie posyp ziołami. W rozgrzanym do 200 stopni piekarniku zapiekać 15-20 min, do momentu zarumienienia.
Przygotowanie ich jest banalnie łatwe, a smak jest banalnie prosty. Polecam.