Moją ulubioną leniwą potrawą wielkanocną są kruchutkie i pyszne ciasteczka maślane. Na moim stole pojawiają się od niedawna, ale robią prawdziwą furorę.
Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Te ciasteczka są leniwe, bo robi się je bardzo szybko, a przy okazji wszystkie dzieciaki, które są wtedy w domu chętnie pomagają przy ich przygotowaniu.
Łączymy 1 kostkę masła, 100 g cukru, szczyptę soli, 300 g mąki, 1 łyżkę śmietany, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na chwilę do lodówki, wałkujemy, wykrawamy wzorki, pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ozdabiamy lukrem i gotowe! W tym roku jeszcze ich nie zdążyłam upiec (wszystko przede mną 🙂 ), ale przesyłam zdjęcie zeszłorocznych ciasteczek.
Autor: Beacia
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka