Go to content

Jajka faszerowane z tuńczykiem. Wasze przepisy wielkanocne

Jajka faszerowane z tuńczykiem
Fot. iStock / LianeM

Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną. 
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

  • 8 jajek
  • 1 puszka tuńczyka (w oleju, w wodzie, sosie własnym)
  • Pęczek koperku
  • Pół cebuli
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, 5 jajek przekrawamy na pół, wyciągamy żółtka które razem z trzema pozostałymi jajkami ścieramy lub rozdrabniamy. Do jajek dodajemy odsączony z wody tuńczyk, drobno pokrojoną cebulkę i troszkę koperku. Wszystko razem mieszamy z majonezem i doprawiamy. Gotowym farszem dekorujemy jajka i posypujemy koperkiem. Smacznego:-)

Autor: Agnieszka

Partnerem akcji jest

Nagrody:

5 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka