Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.
Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem
Składniki
- 3 łyżeczki kawy Inka
- 4 łyżeczki karobu
- 10 listków mięty
- 200 ml mleka migdałowego
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.