Go to content

Szczypta mięty – przepis na orzeźwiającą Inkę na zimno

Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka
  • 4 łyżeczki karobu
  • 10 listków mięty
  • 200 ml mleka migdałowego

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od