Gotowanie Napoje Przepisy

Nuta przyjemności – przepis na pyszną Inkę z mlekiem kokosowym

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 4 łyżeczki miodu
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 4 strączki zielonego kardamonu
  • 2 laski cynamonu
  • 100 ml wody

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy wodę i mleko, dodajemy miód i przyprawy. Całość gotujemy do momentu, aż odparuje ¼ płynu. Wsypujemy Inkę, mieszamy, a następnie przelewamy kawę do filiżanek. Pycha!

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od

 

 


Gotowanie Napoje Przepisy

Szczypta mięty – przepis na orzeźwiającą Inkę na zimno

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka
  • 4 łyżeczki karobu
  • 10 listków mięty
  • 200 ml mleka migdałowego

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Gotowanie Napoje Przepisy

Wiosenne odprężenie – przepis na pyszną zbożówkę z orkiszem

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 2 saszetki Inki z orkiszem
  • 6 plasterków żeń-szenia suszonego lub kandyzowanego
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy wodę oraz mleko, następnie wkładamy żeń-szeń i dwie saszetki Inki. Całość zagotowujemy i odstawiamy, aby wszystkie smaki się połączyły. Kawę przelewamy do szklaneczek. Jeśli potrzeba dodajemy miód do smaku.


Zobacz także

Domowa Lemoniada Darii Ładochy - Patenciary, odc.1

Przepis Darii Ładochy. Patenciary, odc.1: Domowa lemoniada

Keks staropolski. Wasze przepisy wielkanocne

Nagły atak głodu i co dalej?