Go to content

Inka mleczno-korzenna – przepis na kawę marzeń

Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Składniki:

  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 2 duże jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki cukru
  • laska wanilii przekrojona na pół
  • świeżo starta gałka muszkatołowa
  • cynamon

Przygotowanie:

Ubijamy jajka i cukier w dużej misce do momentu uzyskania gładkiej masy. W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy do niego wanilię i pozostałe przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo gorące mleko z przyprawami, ciągle energicznie ubijając. Uważajmy, aby masa nam się nie zważyła. Ubitą masę wlewamy do garnka, dodajemy Inkę i podgrzewamy do temperatury powyżej 70 stopni (masa może się spienić). Zdejmujemy z ognia. Przed podaniem posypujemy świeżo startą gałką muszkatołową.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od