Gotowanie Napoje Przepisy

Inka cytrusowa – przepis na świeżą i gorącą kawę

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Składniki

Składniki:

  • Torebka Inki z orkiszem
  • 250 ml szklanki wody
  • Cukier wg uznania
  • Bita śmietana lub mleczna pianka

Sos:

  • 1 limonka
  • 1 mandarynka
  • ½ pomarańczy
  • 60 g cukru
  • 125 ml wody

Przygotowanie

Sposób przygotowania – SOS:
Sparzone cytrusy obieramy ze skórki za pomocą grubszej końcówki tarki, a następnie wyciskamy z nich sok. W garnku zagotowujemy wodę, cukier, sok i skórki. Po około 15 minutach wyjmujemy skórki i osuszamy. Pozostały syrop gotujemy do momentu, aż zgęstnieje.

Sposób przygotowania – KAWA:
Do kubka wlewamy około 30 ml wcześniej przygotowanego syropu. Inkę z orkiszem zaparzamy w 200 ml wody i dolewamy do sosu cytrusowego. Całość polewamy pianką z mleka lub bitą śmietaną.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Gotowanie Napoje Przepisy

Inka z polskiego sadu – przepis na kawę pachnącą jabłkami

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 4 jabłka do pieczenia (np. Szara Reneta)
  • 2 łyżeczki masła
  • 8-10 łyżeczek cukru trzcinowego
  • 400 ml wody
  • Mleko do spienienia

Przygotowanie

Jabłka kroimy na 8 części (bez gniazd nasiennych). W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy jabłka. Smażymy na średnim ogniu mieszając ok. 5 min., aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy brązowy cukier i mieszamy do momentu, kiedy zacznie się karmelizować. Dolewamy 400 ml przegotowanej wody i wsypujemy 4 łyżeczki Inki. Zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do kubków, dekorujemy spienionym mlekiem i posypujemy cynamonem.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Gotowanie Napoje Przepisy

Szczypta mięty – przepis na orzeźwiającą Inkę na zimno

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka
  • 4 łyżeczki karobu
  • 10 listków mięty
  • 200 ml mleka migdałowego

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Zobacz także

Domowej roboty konfitury dla zapracowanych

Ciasto dla leniwych. Wasze przepisy wielkanocne

Co jeść latem w pracy? Sprawdź pomysły na szybkie i smaczne dania