Go to content

Nadszedł ten czas, kiedy warto wykorzystać przepisy na rozgrzewające herbaty

Fot. iStock/Tassii

Nadeszła jesień, a z nią chłodny wiatr, deszcz i coraz niższe temperatury. O tej porze roku aura nas nie rozpieszcza – sprawia, że mamy mniej energii i jesteśmy bardziej podatni na infekcje. Jak temu zaradzić? Jak nie dać się chorobie? Warto pić gorącą, aromatyczną herbatę z pysznymi dodatkami! Eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa oryginalne przepisy na rozgrzewające napary, będące doskonałym antidotum na jesienną słotę.

Herbata z rozmarynem i grejpfrutem

Mat. prasowe

Mat. prasowe

Składniki:

  • 250 ml gorącej wody
  • 1 torebka czarnej herbaty Ceylon Ahmad Tea London
  • gałązka rozmarynu
  • ½ plasterka limonki
  • ½ plasterka grejpfruta
  • 4 łyżki syropu malinowego
  • szczypta kardamonu

Sposób przygotowania:

Do kubka włożyć 1 torebkę czarnej herbaty Ceylon Ahmad Tea London oraz rozmaryn. Zalać gorącą wodą. Po zaparzeniu dodać pokrojone owoce oraz syrop malinowy. Do naparu dosypać szczyptę kardamonu.

Herbata z suszonymi jabłkami i gruszkami

Mat. prasowe

Mat. prasowe

Składniki:

  • 1 torebka czarnej herbaty Darjeeling Ahmad Tea London
  • 250 ml gorącej wody
  • 5 suszonych plasterków jabłka
  • 2 suszone plasterki gruszki
  • szczypta cynamonu
  • 2 goździki

Sposób przygotowania:

Do kubka włożyć 1 torebkę czarnej herbaty Darjeeling Ahmad Tea London, suszone jabłka
i gruszki oraz goździki. Herbatę zaparzyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pyszne i rozgrzewające na zdrowie!

Więcej informacji na temat Ahmad Tea London, znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl