Go to content

„Siostry od kuchni”: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Fot. Siostry od kuchni

To brzmi naprawdę pysznie!

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania: 15min

Składniki:

• 3 jajka średniej wielkości

• 4 suszone pomidory

1 łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego (może być w całości majonez jeśli nie mamy akurat jogurtu, ale będzie tłustsze)

• sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Suszone pomidory z jogurtem i majonezem blendujemy.

3. Ugotowane jajka rozgniatamy drobno widelcem i dodajemy do masy z suszonych pomidorów. Mieszamy łyżką (nie blendujemy całości, chyba że lubisz bardzo rozdrobnione pasty).

4. Solimy i pieprzymy do smaku.

5. Podajemy z ulubionym pieczywem, warzywami i kiełkami.

Smacznego!

Foto: Siostry od kuchni

Foto: Siostry od kuchni

 

Zajrzyjcie koniecznie na bloga „Siostry od kuchni” i śledźcie na bieżąco ich poczynania na Facebooku!

18492427_10209141583683180_1950963320_n (1)


SIOSTRY OD KUCHNI, CZYLI

siostryKRZYSIA – na co dzień pracująca zawodowo, zabiegana mama dwójki dzieci. Mimo braku czasu odnajduje czas na swoją największą pasję, jaką jest gotowanie. Pewnie dlatego, że kocha dobre jedzenie. Zodiakalny Koziorożec, a więc konsekwentna w działaniach oraz bardzo ambitna i wnikliwa. Każde danie, które tworzy jest w 100% przemyślane, ale jej artystyczna wyobraźnia dokłada odrobiny szaleństwa i kulinarnej spontaniczności… Uwielbia kawę…ale tylko parzoną w kawiarce, a dobre ciacho to raj dla jej podniebienia. Lubi testować nowe przepisy i nie boi się eksperymentować.

EWKA – Można powiedzieć, że to człowiek orkiestra – znajdzie pasję w każdym zajęciu. Twardo stąpa po ziemi, mówiąc że nie ma rzeczy niemożliwych i z powodzeniem realizuje założone cele. W swojej pracy zajmuje się prowadzeniem projektów informatycznych, gdzie wykorzystuje i rozwija swoje menadżerskie zdolności. Uwielbia podróżować i odkrywać smaki lokalnych kuchni. Kocha kuchnię włoską i w tej dziedzinie chce się rozwijać, ale z sentymentem wraca rownież do polskich smaków znanych z dzieciństwa. Gotowanie i wypieki sprawiają jej ogromną przyjemność. Dzięki jej zdolnościom organizacyjnych każdy ruch w kuchni jest zawsze przemyślany, dzięki czemu przygotowanie dań trwa chwilę.