Go to content

Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem

Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem – przepis

Składniki

Ciasto:

  • 1 opakowanie babeczek marchewkowych Delecta
  • 2 jaja
  • 150 ml oleju
  • 75 ml wody

Krem:

  • 2 opakowania serka naturalnego
  • 4 łyżki cukru pudru

Dekoracja:

  • 1 łyżka sezamu Bakalland
  • cukrowe marchewki lub inne ozdoby

Czy do kremowego deseru można przemycić trochę… witamin? Sprytne panie domu pokochają naszą propozycję!

Na początku przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu). Do mieszanki do wypieku babeczek dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. W misce łączymy serek naturalny z cukrem pudrem, a następnie tak przygotowany krem wykładamy na babeczki. Całość dekorujemy sezamem i jadalnymi, cukrowymi marchewkami.

Zdrowo i pysznie, tak jak lubimy!