Zastąpi piekarnik, kuchenkę, patelnię, parowar, szybkowar i wolnowar. MultiCooker CSC051X Crockpot Express to urządzenie, w którym ugotujesz aromatyczny rosół, przyrumienisz mięso, zeszklisz cebulkę, ugotujesz na parze rybę z warzywami, a nawet zrobisz domowy jogurt. I to w mgnieniu oka.my zmęczeni z pracy. Szczególnie teraz, gdy nadchodzą chłodne dni, parujący posiłek na talerzu jest nie do przecenienia.
Masz ochotę na kolację na ciepło i marzysz o chili con carne? Zacznij od podsmażenia w Multicookerze mięsa z przyprawami. W międzyczasie możesz bezpiecznie pokroić warzywa. Gdy w kuchni unoszą się już apetyczne zapachy, dodaj do mięsa warzywa, pomidory i bulion, a następnie zamknij pokrywę i wybierz funkcję szybkiego gotowania ustawiając timer na 45 minut. Chociaż urządzenie osiąga dość wysoką temperaturę, to ścianki pozostają chłodne. Dlatego nie ma zagrożenia dla bezpieczeństwa, gdy dzieci zbliżą się do garnka. Po upływie czasu gotowania urządzenie automatycznie przełącza się w tryb utrzymywania ciepła. Dzięki temu możesz poczekać z kolacją aż wszyscy domownicy będą już w komplecie. Każdy może wtedy usiąść przy stole i delektować się talerzem pysznego chili. Nie trzeba tracić wiele czasu na zmywanie: garnek z powłoką nieprzywierającą i dołączoną do zestawu szpatułką można myć w zmywarce.
Na sobotni wieczór ze znajomymi skorzystaj z Crockpot Express w trybie wolnowaru. Wszystkie składniki wsypujesz do urządzenia i już po dwóch godzinach możesz cieszyć się smacznym daniem. Chcesz podjąć gości włoskim risotto? Wystarczy włożyć produkty i włączyć odpowiednią funkcję na wyświetlaczu. Dzięki swobodnemu ustawianiu czasu gotowania, możesz zachować swoje smakowe upodobania. Wolisz bardziej rozgotowany ryż? Dodajesz 1 minutę więcej. Wolisz mięso wprost rozpływające się w ustach? Zwiększasz czas o 2 dodatkowe minuty. W ten sposób zyskujesz cenne chwile na, przygotowanie aperitifu i schłodzenie napojów: Crockpot zajmie się resztą!
Nadchodzi zima, a wraz z nią sezon na gotowane kolacje. Ciepło wpływa pozytywnie na smak i zapach jedzenia, a na dodatek niektóre substancje odżywcze stają się lepiej przyswajalne dla naszego organizmu, gdy zostaną podgrzane. Ciepło ułatwia
trawienie posiłków, a tym samym zmniejsza nasze zużycie energii. Dlatego, kiedy potrzebujemy szybko się rozgrzać, warto sięgać po zdrowe, ciepłe zupy warzywne i proste dania na bazie np. mrożonek. Dzięki wolnowarowi ich przygotowanie, nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Oto kilka przepisów na aromatyczne, rozgrzewające kolacje z wolnowaru Crockpot.