Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Składniki:
- Około 15 dag wołowiny
- 2 młode ziemniaki
- 1 młoda marchew
- 1 pietruszka
- Kawałek selera
- Koperek posiekany
- Bazylia świeża
- 1 ząbek czosnku
- Łyżeczka oliwy
- sól
- 40dag pomidorów z puszki
- 40dag mrożonego groszku
Przygotowanie:
Wołowinę oczyszczamy z błonek myjemy dokładnie i kroimy w małą kostkę.
Ziemniaki ,marchew, pietruszkę i seler obieramy i siekamy w kostkę.
Czosnek obieramy i szklimy na oliwie.
Warzywa wraz z mięsem gotujemy na parze i lekko solimy. Gdy zmiękną dokładnie bledujemy.
Gdy zmiksujemy na gładką masę zupkę dzielimy na dwie równe części.
Do jednej dodajemy pomidory i bazylię, rozdrabniamy ponownie.
Do drugiej dodajemy groszek i koperek , rozdrabniamy.
Zupkę wlewamy do miseczki równocześnie pomidorową i groszkową tak aby się połączyły ale nie wymieszały – to zostawmy pociechom do zabawy.
Można podawać z grzankami.
Smacznego!
Autor: Lineczka192
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka