Lifestyle

Remington na sportowo!

Redakcja
Redakcja
8 kwietnia 2019
Fot.. R. Wilczyński
 

Konferencja marki Remington za nami. Prezentowano nowości produktowe na sezon wiosna-lato 2019, rozwinięcie strategii działań marketingowych oraz globalne partnerstwo z jednym z najlepszych klubów piłkarskich w Europie. Spotkanie prowadziła Karolina Szostak, prezenterka i dziennikarka telewizyjna, która o sporcie wie chyba wszystko.

Na evencie pojawili się również inni znani i lubiani: Katarzyna Zielińska, Ilona Wrońska, Joanna Derengowska, Natalia Jakuła, Angelika Kurowska z partnerem aktorem Bartłomiejem Firletem, Magdalena Antosiewicz, Dorota Michałowska, Łukasz Kędzior Lukebook, Mistrzyni Europy w biegu na 1500m Angelika Cichocka i Eliza Gwiazda. Gościem specjalnym była Katarzyna Hajduga, trenerka mentalna prowadząca sygnowane marką bezpłatne warsztaty dla kobiet z asertywności i budowania poczucia własnej wartości, organizowane w ramach kampanii CSR „Bądź sobą po swojemu”.

Fot. Materiały prasowe

Wszystkie zgromadzone osoby doskonale znają i cenią akcesoria Remington, który właśnie został pierwszym Oficjalnym Partnerem klubu piłkarskiego Manchester United w kategorii urządzeń do stylizacji. Partnerstwo obejmujące zarówno drużyny mężczyzn jak i kobiet, będzie dotyczyło współpracy Remingtona oraz klubu przy prowadzeniu szeroko zasięgowych kampanii marketingowych, skierowanych zarówno do fanów Manchesteru, jak i klientów marki Remington. W ramach wielokanałowej aktywacji, nawiązana zostanie współpraca przy kampanii celebrującej indywidualność i moc pewności siebie, która pochodzi z wnętrza każdego z nas.

Fot. Materiały prasowe

Partnerstwo to wesprze i wzmocni kampanię marki Remington pod nazwą „Twoja Historia Po Twojemu”, która popularyzuje misję marki, mającą na celu pomoc konsumentom w rozwijaniu pewności siebie i budowaniu własnego stylu – biorąc pod uwagę to, że takie czynniki jak osobiste przeżycia, doświadczenia, wartości i aspiracje składają się na to, jakimi ludźmi się stajemy. Partnerstwo będzie starało się inspirować i zachęcać więcej osób do „Bycia sobą po swojemu”, inspirując do działania, aby świat o nich usłyszał.

Fot. Materiały prasowe

Agencją odpowiadającą za działania wizerunkowe marki jest magnifiCo marketing&PR Consultants.

Fot.  R. Wilczyński


Artykuł powstał we współpracy z Remington.


Lifestyle

Nie można całe życie nosić za ciasnych butów… Sprawdź, co cię uwiera… Akcja #BabaCud – wyzwanie #6

Hanna Szczygieł
Hanna Szczygieł
8 kwietnia 2019
Fot. iStock / AaronAmat
 

Zapraszamy was na 14-dniowy przedświąteczny kurs odpuszczania, uczenia się znajdowania najkrótszych, najprzyjemniejszych, najlepszych, a zarazem bardzo kreatywnych dróg. Bądźcie z nami. Zamiast nadskakiwać wszystkim wokół, po prostu bądźcie z nami i z nimi, w zgodzie ze sobą!

Tak! Mogą dziać się cuda, które sama wykreujesz. Delektuj się świętami!

Akcja #BabaCud

Pomyśl tym razem też o sobie, o zdrowym rozsądku przed świętami i podczas nich – a poprzez to także swoich bliskich. Niech te  święta znów nie będą kolejną udręką, a frajdą, radością, przyjemnością, smakowitością, delektowaniem się pysznymi potrawami – najlepiej tymi wspólnie przygotowanymi. Nie zapomnij podelektować się  fantastycznym czasem.

Przez 14 dni będziemy zdradzać wam sposoby na uwolnienie głowy od zbędnych obowiązków i poczucia przymusu. Nie musisz robić tego wszystkiego sama. Krok po kroku pozwól sobie na zrelaksowane święta!

Najfajniejsze komentarze nagrodzimy super nagrodami. Niech te święta będą naprawdę dobre! Szukajcie wyzwań na naszej stronie i na Facebooku.

Gotowa na przedświąteczne odpuszczanie? Wiemy, to wcale nie będzie łatwe! Zrób pierwszy krok i wykonaj nasze dzisiejsze wyzwanie!

II tydzień:

08.04.2019 – Mini wyzwanie na dziś:

Dzisiejszy dzień upływa pod znakiem strajku nauczycieli. Wykorzystaj to, jako pretekst do zastanowienia nad swoim życiem i relacjami. Pomyśl, co uwiera cię najmocniej, pomyśl o rzeczach, na które nie dajesz swojej wewnętrznej zgody, które wykonujesz, bo tak wypada, bo ktoś tego od ciebie oczekuje, za które nie jesteś doceniana… Zastanów się nad pierwszą rzeczą, którą chcesz zmienić!

W komentarzu do tego artykułu napisz nam, co postanowiłaś zmienić i dlaczego… Jak dziś zawalczysz o siebie i swój spokój?

Sprawdź przepis na dziś – i już więcej się nie martw!

Partnerem akcji jest

Apetyt rośnie w miarę jedzenia… Weź również udział w naszym konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną!

Nagrody:

8 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka


Akcja trwa od 01.04.2019 do 14.04.2019 roku. Regulamin akcji dostępny jest tutaj.

TWOJE DANE: Pamiętaj, udział w konkursie jest dobrowolny. Dodając swój komentarz, wyrażasz zgodę na opublikowanie twojego imienia i nazwiska (lub pseudonimu), w przypadku ewentualnej wygranej, na liście laureatów, czyli na wykorzystanie i przetwarzanie twoich danych osobowych w celu przeprowadzenia niniejszego konkursu (zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych i RODO). Nie używamy twoich danych do  innych celów, niż czynności związane z niniejszym konkursem.


Lifestyle

Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach

Redakcja
Redakcja
8 kwietnia 2019
Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach
Fot. iStock / isayildiz – Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach

Choć fundamentem tradycyjnego stołu wielkanocnego są jajka, nabiał i biała kiełbasa, modna ostatnimi czasy kuchnia wegańska przewidziała już całą gamę ich świątecznych odpowiedników. Sprawdź, jak smacznie spędzić święta wielkanocne przy roślinnym stole i przekonaj się, że warzywa znajdziesz nie tylko w sałatkach, a bakalie i chrupiące orzechy nie są już jedynie domeną tradycyjnych mazurków! Proponujemy 3 propozycje wegańskich potraw, które idealnie sprawdzą się na świątecznym stole.

Wiśniowo-nerkowcowe bezserniczki

Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach - Wiśniowo-nerkowcowe bezserniczki

Wegańska Wielkanoc w trzech odsłonach – Wiśniowo-nerkowcowe bezserniczki

Składniki:

  • 300 g Orzechów nerkowca Bakalland
  • 100 g Daktyli całe owoce Bakalland
  • 100 g Wiórków kokosowe Bakalland
  • 100 g Migdałów blanszowanych Bakalland
  • puszka mleka kokosowego
  • 100 g wiśni mrożonych
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Nerkowce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na noc. 10 sztuk daktyli również zalewamy wrzącą wodą, po pół godzinie odlewamy wodę. Pół szklanki migdałów mielimy w młynku do kawy. Daktyle, wiórki kokosowe i zmielone migdały dodajemy do blendera i rozdrabniamy do połączenia się składników. Do formy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Do każdej z nich przekładamy odrobinę masy i ugniatamy, tworząc spód babeczki. Odlewamy wodę z nerkowców, orzechy przekładamy do blendera. Dodajemy stałą część mleczka kokosowego, wiśnie mrożone, 4 łyżki syropu z agawy, 2 łyżki oleju kokosowego, sok z cytryny i blendujemy wszystko na gładko. Powstałą masę przekładamy do przygotowanych papilotek. Wstawiamy na noc do lodówki. Po stężeniu ciasto wyjmujemy w formy oraz papilotek, przyozdabiamy polewą czekoladową i pojedynczymi wiśniami.

Delikatna konfitura cebulowa z musem z suszonych fig

Delikatna konfitura cebulowa z musem z suszonych fig

Delikatna konfitura cebulowa z musem z suszonych fig

Składniki:

  • 1 kg cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 200 g Fig Bakalland
  • 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • gałązka świeżego tymianku
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia. Następnie dodajemy czosnek i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, do całości dodajemy posiekane i wcześniej namoczone w ciepłej wodzie figi i Złote owoce. Dusimy jeszcze przez kolejne 10 minut, dodajemy miód i ocet balsamiczny oraz roztarty w dłoniach tymianek. W zależności od potrzeb doprawiamy do smaku. Ciepłą konfiturę przekładamy do ozdobnego słoika (możemy pasteryzować lub przechowywać niepasteryzowaną w lodówce około tygodnia).

Chrupiący pasztet z soczewicy z orzechami włoskimi

Chrupiący pasztet z soczewicy z orzechami włoskimi

Chrupiący pasztet z soczewicy z orzechami włoskimi

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej brązowej soczewicy
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 100 g Orzechów włoskich Bakalland
  • 100 g Mieszanki orzechów Bakalland
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 5 goździków
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni do zeszklenia, razem z liściem laurowym, zielem angielskim i goździkami. Cebulę, z której wyjmujemy przyprawy dodajemy do ugotowanej wcześniej soczewicy i kaszy jaglanej. Do składników dodajemy sos sojowy, sól i pieprz oraz resztę przypraw. Wszystkie składniki blendujemy za pomocą delikatnych, pulsacyjnych ruchów. W zależności od smaku, możemy dodać wybrane przyprawy. Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie. Pasztet przekładamy do formy lub szklanych słoiczków i pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez około 40-50 minut. Gotowy pasztet studzimy i dodatkowo ozdabiamy przed podaniem orzechami. Najlepiej smakuje w towarzystwie chrupkiego pieczywa.


Zobacz także

Rozwiązanie akcji „A co ty byś sobie podarowała w prezencie”

Trzy przykłady, jak emocjonalna niedojrzałość rodziców wpływa na życie ich dzieci

Konkurs "Czym jest dla mnie tolerancja?"

Rozwiązanie konkursu „Czym jest dla mnie tolerancja?”