Co byś powiedziała na darmowy tatuaż u najlepszego tatuażysty na świecie? Tak, zupełnie darmowy! W czym tkwi haczyk? Do samego końca tatuowania, nie będziesz miała pojęcia, co tak naprawdę znajdzie się na twojej ręce.
Scott Campbell, jeden z najlepszych artystów tatuażu na świecie, który na co dzień pracuje w Nowym Jorku, postanowił sprawdzić poziom zaufania wśród społeczeństwa.
Campbell oferuje ludziom darmowe tatuaże. Wszystko w zamian za kompletne zaufanie. To on wybiera wzór, który znajdzie się na ręce. Cały proces tatuowania odbywa się w za ścianą, w której znajduje się dziura na rękę. Efekty można podziwiać dopiero po zakończeniu pracy Scotta.
Zaufanie do nowojorskiego artysty ma jednak swoje podstawy. Jego dzieła widnieją na ciałach takich gwiazd jak Penelope Cruz, Orlando Bloom czy Marc Jacobs. Nie zmienia to jednak faktu, że po każdej zakończonej pracy, Campbell dziękuje za zaufanie do niego, ale przede wszystkim do jego sztuki.
Skończyło się dobre. Minęło ciepłe i słoneczne lato, podczas którego z uporem maniaka szukałyśmy ochłody i chwili wytchnienia od temperatur. Wraz z nadejściem jesieni, sytuacja uległa zmianie — nie oglądamy się za czymś orzeźwiającym, a wręcz przeciwnie, chcemy się rozgrzać. A nic lepiej nie rozgrzewa niż pyszna, gorąca zupa podana na obiad.
Czas przywrócić do łask zapomniane odrobinę zupy i przypomnieć sobie o ich niewątpliwych zaletach.
5 powodów, by przywrócić zupy na nasze stoły
1. Są pożywne
Zupy, to skarbnica wielu składników odżywczych i witamin. Zazwyczaj wędrują do garnka warzywa i mięso, często również kasze, ryż, makaron oraz śmietana, przez co danie zyskuje na walorach odżywczych. Znajdziemy w zupie całą paletę witamin, które, nawet jeśli nie są tak bardzo wartościowe, jak w świeżych warzywach i owocach, są istotne, przy mniejszym wyborze świeżych produktów w sklepach. Im więcej składników znajduje się w wywarze, tym bardziej wartościowa zupa.
2. Sycą i rozgrzewają organizm
Gorące zupy, bogate w składniki użyte do ich przyrządzenia doskonale zaspakajają głód, oraz nawadniają organizm. Znakomicie podkręcają temperaturę od wewnątrz ciała, rozgrzewając żołądek. Dołożenie do zupy pikantnych przypraw poprawi ten efekt. Podczas przeziębienia, nieodzowny jest rozgrzewający, domowy rosół obsypany natką pietruszki, który dodatkowo wzmacnia odporność. To wyjątkowa cecha zup, szczególnie przy chłodach i wyziębieniu, jakie czeka nas jesienią i zimą.
3. To konieczna porcja warzyw
Wiosną i latem łatwo jest wypełniać zalecenie o spożywaniu 5 porcji warzyw i owoców. W chłodne miesiące tę potrzebę doskonale zaspokajają właśnie zupy — szczególnie jarzynowa, która zawiera różnorodne składniki.
4. Zupy są proste w przygotowaniu
Nie każdy ma umiejętności godne wybitnego restauratora, ale każdy potrafi ugotować choćby zupę z mrożonki. Gotowanie zup jest szybkie i nieskomplikowane. Zazwyczaj wystarczy ugotować wywar, wrzucić składniki i doprawić. Na upartego, gdy albo brakuje czasu, albo zdolności, można ugotować zupę krem „jednoskładnikową” – z dyni, cukinii, groszku czy zupę cebulową.
5. Są łaskawe dla sylwetki
Nie licząc tych gotowanych na kości czy tłustym mięsem, okraszanych zasmażką i łyżką tłustej śmietany, lekkie zupy sprawdzają się nawet podczas diety. Wystarczy, byś kaloryczne wkładki do zupy zastąpiła wywarem z chudego mięsa bez skórki. Po ugotowaniu wstaw zupę do lodówki i przed podgrzaniem zbierz z wierzchu widoczny tłuszcz, będzie jeszcze mniej kaloryczna. Śmietanę i zasmażkę zastąp chudym mlekiem, jogurtem lub łyżką oliwy.
Sprawdzony przepis na zupę krem z dyni, idealną na jesień*
Fot. iStock / GMVozd
Składniki:
dynia 1,5kg
mleko 200ml
bulion warzywny 200 ml
śmietanka kremówka 200ml
czosnek 4 ząbki
gałka muszkatołowa (ew.imbir) – szczypta
łuskane pestki dyni (lub słoneczniku) – 4 garstki
sól morska, pieprz biały
natka pietruszki do dekoracji
Wykonanie:
Obrać i pokroić w kostkę dynię → Zalać mlekiem i bulionem → Posolić → Gotować do miękkości (ok. 15 minut) → Dodać rozdrobniony czosnek i gotować jeszcze 5 minut → Zblendować → Dodać śmietankę i podgrzać, nie gotując → Doprawić świeżo startą gałką i pieprzem → Podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Wykłady wybitnych praktyków biznesu, spotkanie ponad 100 przedsiębiorców z różnych branż oraz sesja networkingowa!
Kiedy: 3 października 2016
Start: 17:30
Gdzie: AIOA, ul. Zachodnia 54
PROGRAM
17:30 – 18:20 – networking, poczęstunek
18:20 – 18:30 – przywitanie, losowanie nagród od partnerów
18:30 – 19:00 – ” Silna marka osobista – Twój kapitał w biznesie” – Katarzyna Malinowska
– Jak budować markę premium?
– Komunikacja marketingowa vs. budowanie wpływu
– Zaznaczanie swojej obecności na rynku.
Katarzyna Malinowska – Life&language coach. Właścicielka INSPIRATION Centrum Językowo – Szkoleniowego. Trener rozwoju osobistego i coach, przedsiębiorca. Kierownik biura Polskiego Stowarzyszenia Coachingu i Rozwoju w Łodzi. Ekspertka Kuźni Przedsiębiorczości przy Łódzkim Kongresie Kobiet. Twórczyni Projektu Zmiana.Organizatorka łódzkich, cyklicznych spotkań „Kobiety! Czas na kawę” oraz warsztatów językowych „Let’s talk, LADIES”.
19:00 – 19:45 – „Dream. Plan. Success.” – Krzysztof Hillar
Podczas swojego wystąpienia Krzysztof pokaże, dlaczego bogatsi stają się coraz bogatsi i dążą do nowych lepszych rezultatów, a biedni stają się coraz biedniejsi i bardziej nieszczęśliwi. Opowie również o tym, jak on zaczynając w branży od zera i w rok osiągnął to, na co inni pracują latami. Podczas spotkania z Krzysztofem dostaniesz rozwiązanie, które będziesz mógł zastosować już po spotkaniu.
Krzysztof Hillar – Przedsiębiorca, trener komunikacji, mówca motywacyjny. Specjalista w dziedzinie wystąpień biznesowych, motywacji i sprzedaży „jeden do wielu”. Szkoli menedżerów, liderów, przedsiębiorców, prowadzi coachingi dla zarządów, kadry kierowniczej i zespołów sprzedaży.
19:45 – 21:00 – wielka wymiana kontaktów
TWOJA INWESTYCJA
Do 29 września 49zł/ 1 bilet lub 79zł/ 2 bilety. Później cena rośnie do 80zł./1os.
Możesz kupić bilet na http://www.twojapasjatwojafirma.pl/lodz
lub robiąc przelew:
Katarzyna Dziubałka mBank: 61 1140 2004 0000 3602 7508 6024