Go to content

Zielona, Chrupiąca Sałatka z łososiem na parze

Fot. Materiały prasowe

Zielona, Chrupiąca Sałatka z łososiem na parze

Składniki:

  • filet z łososia
  • awokado
  • roszponka
  • 100 g Jagód Goji Bakalland
  • 100 g Pestek dyni Bakalland
  • 100 g Chrupiącej Sałatki Bakalland
  • oliwa z oliwek
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz

W garnku o średnicy koszyczka zagotowujemy wodę. Na nim ustawiamy bambusowy koszyczek wyłożony papierem do pieczenia z wyciętymi dziurkami. Filet z łososia myjemy pod bieżącą wodą. Oprószamy rybę solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy w koszyczku, a następnie przykrywamy bambusową pokrywką. Parujemy na wolnym ogniu ok. 25-30 minut. Na talerz wykładamy umytą roszponkę, pokrojone awokado i kawałki łososia. Całość posypujemy jagodami goji i pestkami dyni oraz Chrupiącą Sałatką.


Artykuł powstał we współpracy z Bakalland