U mnie zawsze królują wielkanocne jajka – szybkie, leniwe babeczki a jednocześnie jakie efektowne!
Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną.
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.
Wielkanocne jajka – szybkie, leniwe babeczki
Przepis:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
Mieszamy wszystkie suche składniki w jednej misce, w drugiej mokre. Nic łatwiejszego. Następnie wszystko mieszamy razem. Wykładamy powstałą masę do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut. To chyba najkrótszy przepis świata 😀
Składniki na dekorację:
- Śmietana 30% – 200 ml
- Brzoskwinie z puszki
Ubijamy śmietanę i wykładamy na babeczki. Ozdabiamy kawałkiem brzoskwini. Tadam! To już koniec 🙂
Czy może być jakaś bardziej leniwa potrawa wielkanocna;)?
Autor: Aleksandra
Partnerem akcji jest
Nagrody:
5 x zestaw smakołyków, składający się z:
- Ciasto drożdżowe DB
- Babeczki z płatkami czekolady
- Beza
- Ciasto Leśny mech
- Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
- Komplet pisaków
- Posypki Decorada (3 rodzaje)
- 2 polewy
- Budyń wanilinowy i śmietankowy
- Krem Karpatka
- Mix do śmietany
- Mix do mascarpino
- Proszek do pieczenia
- Aromat migdał & cytryna
- 2 x galaretka