Składniki:
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 mała cebula
- 300 g świeżych podgrzybków
- 100 g świeżych kurek
- 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- 500 ml mleka
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 100 g sera Gouda MSM Mońki
- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl.