Insulinooporność i choroby tarczycy dotykają coraz więcej osób. W temat promowania wiedzy na temat diety, która wspomaga leczenie wyżej wymienionych schorzeń włącza się wiele gwiazd, osób medialnych. Niektóre z nich wydają nawet książki na ten temat. Propozycji menu jest wiele, ale nie wszystkie są tak ciekawe, proste w przygotowaniu i ciekawe jak te, które stworzył szef kuchni warszawskiej restauracji PINK LOBSTER Jarek Walczyk.
Czytelniczki portalu miały już okazję zapoznać się z pierwszymi propozycjami mistrza kulinariów. Miejmy nadzieję, że też je wykorzystały i posmakowały we własnym wydaniu. Dziś kolejny zestaw dań dla tych, którzy muszą trzymać dietę, a mają zamiłowanie do znakomitego jedzenia.
Sprawdź pozostałe przepisy tutaj.
Przepisy
Grillowany tuńczyk z palonym ziemniakiem, musem z selera z jabłkiem i fasolką szparagową
Krem z groszku i szpinaku
Omlet z pieczarkami i papryką
Pieczona pierś z kurczaka z ziemniakami augratin i selera na musie kukurydzianym, skorzonerą i warzywami w cieście filo
Rukola z wędzonym łososiem, pomarańczą, grapefruit, awokado, jabłko, kukurydza, czerwona cebula, dresing z czerwonych pomarańczy, sweet chili