Lifestyle Psychologia

Kolory, których nie lubi rak. Dieta antynowotworowa

Redakcja
Redakcja
15 lutego 2018
3 z 5

Czerwone warzywa i owoce

Fot. iStock / anandaBGD

Produkty takie jak pomidor, truskawka, arbuz, malina, żurawina,buraki, wiśnie, jabłka obfitują w likopen, który zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwór prostaty u mężczyzn, i to aż o 30%. Spożywanie czerwonych warzyw z odrobiną zdrowego tłuszczu, np. oliwy, zwiększa przyswajanie zawartego w nich likopenu .

PoprzedniNastępny

Zobacz także

Nigdy nie wiesz, co się dzieje za zamkniętymi drzwiami. Jak rozpoznać ofiarę przemocy

Który klucz podoba ci się najbardziej? Wybierz i dowiedz się czegoś o sobie

Pewnie nie jestem taka, jak sobie mnie wymyśliłeś. Proszę cię tylko o kilka rzeczy. Apel do mężczyzny