Lifestyle Psychologia

Kolory, których nie lubi rak. Dieta antynowotworowa

Redakcja
Redakcja
15 lutego 2018
3 z 5

Czerwone warzywa i owoce

Fot. iStock / anandaBGD

Produkty takie jak pomidor, truskawka, arbuz, malina, żurawina,buraki, wiśnie, jabłka obfitują w likopen, który zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwór prostaty u mężczyzn, i to aż o 30%. Spożywanie czerwonych warzyw z odrobiną zdrowego tłuszczu, np. oliwy, zwiększa przyswajanie zawartego w nich likopenu .

PoprzedniNastępny

Zobacz także

Dzień #18. Zadbaj o siebie naprawdę. #SlimemGO

Dzieciństwo bez telefonów, komputerów? Okazuje się, że jest możliwe. Zobaczcie zdjęcia

Jak się „odciąć” od toksycznej matki. 10 podstawowych rzeczy, które powinnaś sobie uświadomić