Go to content

„Siostry od kuchni” polecają: Smoothie mocno owocowe

Fot. Siostry od kuchni

Czas przygotowania: 10 minut

Smoothie mocno owocowe czteroskładnikowe – 5 minut pracy i masz pyszny koktajl domowej roboty bez konserwantów . Fantastyczna bomba witaminowa, która szybko postawi Cię na nogi i da kopa na cały dzień. Wystarczy banan, mango, sok pomarańczowy i truskawki. W pochmurny dzień koktajl świetnie poprawia humor,a w upały wspaniale chłodzi. I o to właśnie chodzi!

Z podanych składników przygotujesz 2 porcje.

Składniki:

  • 200g świeżych truskawek
  • 1 dojrzały banan
  • 1 dojrzałe mango
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego

Przygotowanie:

Truskawki obrać z szypułek i umyć. Mango obrać i oddzielić od pestki.

Truskawki zmiksować blenderem z bananem i przelać do szklanek. W czystym naczyniu zmiksować mango z sokiem pomarańczowym i powoli przelać do szklanki ze zmiksowanymi truskawkami. I gotowe. 🙂

Fot. Siostry od kuchni

Fot. Siostry od kuchni

Zajrzyjcie koniecznie na bloga „Siostry od kuchni” i śledźcie na bieżąco ich poczynania na Facebooku! My co weekend będziemy na naszym portalu umieszczać dla was nowy przepis.

18492427_10209141583683180_1950963320_n (1)


SIOSTRY OD KUCHNI, CZYLI

siostryKRZYSIA – na co dzień pracująca zawodowo, zabiegana mama dwójki dzieci. Mimo braku czasu odnajduje czas na swoją największą pasję, jaką jest gotowanie. Pewnie dlatego, że kocha dobre jedzenie. Zodiakalny Koziorożec, a więc konsekwentna w działaniach oraz bardzo ambitna i wnikliwa. Każde danie, które tworzy jest w 100% przemyślane, ale jej artystyczna wyobraźnia dokłada odrobiny szaleństwa i kulinarnej spontaniczności… Uwielbia kawę…ale tylko parzoną w kawiarce, a dobre ciacho to raj dla jej podniebienia. Lubi testować nowe przepisy i nie boi się eksperymentować.

EWKA – Można powiedzieć, że to człowiek orkiestra – znajdzie pasję w każdym zajęciu. Twardo stąpa po ziemi, mówiąc że nie ma rzeczy niemożliwych i z powodzeniem realizuje założone cele. W swojej pracy zajmuje się prowadzeniem projektów informatycznych, gdzie wykorzystuje i rozwija swoje menadżerskie zdolności. Uwielbia podróżować i odkrywać smaki lokalnych kuchni. Kocha kuchnię włoską i w tej dziedzinie chce się rozwijać, ale z sentymentem wraca rownież do polskich smaków znanych z dzieciństwa. Gotowanie i wypieki sprawiają jej ogromną przyjemność. Dzięki jej zdolnościom organizacyjnych każdy ruch w kuchni jest zawsze przemyślany, dzięki czemu przygotowanie dań trwa chwilę.