Go to content

Paluszki surimi w cieście francuskim. Przepis

Fot. iStock
Kolejny z przepisów nadesłany przez nasze czytelniczki.

VIČI paluszki surimi w cieście francuskim

Składniki: 
– rulon ciasta francuskiego mrożonego
– opakowanie mrożonych paluszków krabowych 250 gram
– 4 ogórki konserwowe
Sos:
– 3 łyżki musztardy sarepskiej
– 1 łyżka sosu ostrygowego
– sól
– pieprz
-zioła transylwańskie
-ogórek korniszony
PRZYGOTOWANIE : 
Pokrój ciasto francuskie w kwadraty 6x6cm. Posmaruj na środku odrobiną sosu z wyżej wymienionych składników, ułóż paluszek krabowy, plasterek ogórka, sklej palcami dokładnie brzegi. Wszystkie zafarszowane ciastka francuskie posyp ziołami. W rozgrzanym do 200 stopni piekarniku zapiekać 15-20 min, do momentu zarumienienia. 
Przygotowanie ich jest banalnie łatwe, a smak jest banalnie prosty. Polecam.