Jak dobrać model dżinsów do figury? Bootcut, regular, skinny, boyfriend. Zobacz, który krój zatuszuje kilogramy i podkreśli twoje atuty

Anna Wójtowicz
Anna Wójtowicz
9 czerwca 2017
3 z 6

Bootcut

Fot. iStock/Rabotnik

Model, który wrócił do łask. Charakteryzuje się tym, że nogawki są lekko rozszerzane od kolan w dół oraz posiada wysoką talię. Szersza nogawka służy temu, żeby zmieściła się pod nią górna część buta. Doskonale dopasowuje się do bioder i podkreśla sylwetkę.

Dla kogo?

W spodniach bootcut świetnie będą wyglądać kobiety o pełniejszych kształtach, czyli jabłka i gruszki. Wysoka talia trzyma w ryzach większy brzuch i sprawia, że nic nie będzie wylewać się znad paska. Rozszerzona nogawka przywraca sylwetce odpowiednie proporcje, dzięki czemu sylwetka zyska na lekkości.

Jak nosić?

Najlepiej wyglądają z obcasami, z butami z noskami w szpic, z koturnami, wtedy nawiązują do stylu boho. Modowo dobrze prezentują się z botkami w stylu lat 70-tych. Na płaskie buty mogą sobie pozwolić wysokie kobiety, te niższe raczej powinny ich unikać. Jeśli chciałyby wydłużyć sylwetkę, powinny zakładać spodnie z kantem – radzi Agnieszka Seidel, stylistka.

Tego unikaj

Unikaj spodni zbyt luźnych, gdyż dodasz sobie kilogramów i zniekształcisz sylwetkę. Nie zakładaj także zbyt luźnych i zbyt długich tunik. Jeśli jesteś niska, nie zakładaj płaskich butów.

PoprzedniNastępny

Selfie z „rąsi” to już przeszłość? Teraz będziesz robić zdjęcia swoją… stopą. Zobacz, jak to będzie wyglądać

Anna Wójtowicz
Anna Wójtowicz
9 czerwca 2017
Fot. Screen Instagram/selfiefeetuk
 

Oto najnowszy wynalazek ludzkości, który zamyka erę selfie robionych z „rąsi” i popularnym selfie stickiem. Teraz nadszedł czas na zdjęcia robione… stopą. Powstał projekt urządzenia, które nazywa się SelfieFeet. Czy to oznacza, że turyści leżący na ziemi i machający stopą w poszukiwaniu najlepszego ujęcia staną się codziennością?

Zbiórka na sfinansowanie urządzenia została zorganizowana na Kickstarterze, czyli platformie, za pośrednictwem której zbierane są środki na realizację projektów. Autorzy otrzymali już prawie połowę z tysiąca funtów, które są potrzebne do zmiany życia zapalonych użytkowników Instagrama. Bo jak wiadomo, to tam będzie trafiać najwięcej zdjęć.

Jak działa urządzenie, na które zapewne czeka z niecierpliwością wielu domorosłych mistrzów fotografii? Bardzo prosto. Plastikowa obudowa przystosowuje się do rozmiaru stopy, a za pomocą pilota i trybu Bluetooth wykonamy wyjątkowe zdjęcie z nowej pespektywy.

Zobaczcie, co nas czeka…

Jak wam się podoba nowy wymiar fotografii?:)


 

Źródło: fashionpost.pl


„Siostry od kuchni” polecają: Szparagi z jajkiem sadzonym,grillowanym boczkiem i puree z młodych ziemniaków

Gościnnie w Oh!me
Gościnnie w Oh!me
9 czerwca 2017
Fot. Siostry od kuchni

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • pęczek białych szparagów
  • woda
  • mleko
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • masło klarowane do smażenia
  • bułka tarta
  • kilka młodych ziemniaków
  • świeży koperek
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka (lub więcej)
  • kilka cieniutkich plasterków boczku parzonego

Przygotowanie:

Białe szparagi pokrywa twarde łyko dlatego należy je dokładnie obrać, najlepiej obieraczką do warzyw, kierując się od góry do dołu. Główkę rzecz jasna zostawić, a zdrewniałą końcówkę, podobnie jak w przypadku zielonych szparagów – odciąć. Szparagi powinno gotować się w specjalnym garnku na „stojąco”. Jeśli nie macie takiego garnka, po prostu przekrójcie szparagi na pół i włóżcie do zwykłego garnka – też będą pyszne!!

Obrane szparagi umieścić w garnku, zalać wodą, ale tylko tyle, by przykryć szparagi. Dodać 1/2 szklanki mleka, cukier i zagotować. Gotować na niewielkim ogniu ok 15-20 minut do miękkości, uważając by woda z mlekiem nie wykipiała. To jak długo należy gotować szparagi, zależy od ich grubości. Po ugotowaniu odlać z wody i odstawić.

Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości. Wodę odlać. Do ugotowanych ziemniaków dodać masło, gałkę muszkatołową, 1/3 szklanki mleka i zmiksować blenderem. Jeśli nie macie blendera, wystarczy je bardzo dokładnie pognieść. Dodać koperek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Puree przykryć i odstawić.

W grillu lub na patelni grillowej (bez tłuszczu) upiec boczek. Po ostygnięciu powinien być chrupiący.

Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła klarowanego. Gdy tłuszcz będzie już dobrze rozgrzany wbić jajka i usmażyć tak jak lubicie – na twardo lub miękko.

Na drugiej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła klarowanego, dodać 2 łyżki bułki tartej, sól do smaku i smażyć ciągle mieszając na średnim ogniu do momentu, aż bułka tarta będzie pięknie rumiana i chrupiąca. Następnie dodać ugotowane szparagi i wymieszać z bułką.

Fot. Siostry od kuchni

Fot. Siostry od kuchni

Zajrzyjcie koniecznie na bloga „Siostry od kuchni” i śledźcie na bieżąco ich poczynania na Facebooku! My co weekend będziemy na naszym portalu umieszczać dla was nowy przepis.

18492427_10209141583683180_1950963320_n (1)


 

SIOSTRY OD KUCHNI, CZYLI

siostryKRZYSIA – na co dzień pracująca zawodowo, zabiegana mama dwójki dzieci. Mimo braku czasu odnajduje czas na swoją największą pasję, jaką jest gotowanie. Pewnie dlatego, że kocha dobre jedzenie. Zodiakalny Koziorożec, a więc konsekwentna w działaniach oraz bardzo ambitna i wnikliwa. Każde danie, które tworzy jest w 100% przemyślane, ale jej artystyczna wyobraźnia dokłada odrobiny szaleństwa i kulinarnej spontaniczności… Uwielbia kawę…ale tylko parzoną w kawiarce, a dobre ciacho to raj dla jej podniebienia. Lubi testować nowe przepisy i nie boi się eksperymentować.

EWKA – Można powiedzieć, że to człowiek orkiestra – znajdzie pasję w każdym zajęciu. Twardo stąpa po ziemi, mówiąc że nie ma rzeczy niemożliwych i z powodzeniem realizuje założone cele. W swojej pracy zajmuje się prowadzeniem projektów informatycznych, gdzie wykorzystuje i rozwija swoje menadżerskie zdolności. Uwielbia podróżować i odkrywać smaki lokalnych kuchni. Kocha kuchnię włoską i w tej dziedzinie chce się rozwijać, ale z sentymentem wraca rownież do polskich smaków znanych z dzieciństwa. Gotowanie i wypieki sprawiają jej ogromną przyjemność. Dzięki jej zdolnościom organizacyjnych każdy ruch w kuchni jest zawsze przemyślany, dzięki czemu przygotowanie dań trwa chwilę.


Zobacz także

Jak na rozstaniu można zarobić? Mistrz marketingu!

Tylko mnie nie zawiedź, kolejnego rozczarowania nie zniosę. Nie bierz odpowiedzialności za coś, co od ciebie nie zależy

Paluszki surimi z ryżem curry. Zachwycą każdego