Go to content

Żelazna pasta jajeczna. Wasze przepisy wielkanocne

Fot. Archiwum prywatne

Gotowane jajka z majonezem są pyszne, ale tak od święta można by podać je trochę inaczej. Dobrze jednak byłoby je zrobić i się nie narobić, a uznanie w oczach rodziny zyskać. 😉

Ten przepis bierze udział w konkursie na najbardziej leniwą potrawę wielkanocną. 
Weź udział w zabawie , prześlij swój przepis i wygrywaj nagrody 🙂 Dowiedz się więcej.

Żelazna pasta jajeczna

Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo. Jej przygotowanie trwa dosłownie 10 minut, wystarczy ugotować jajka i resztę zblendować, a efekt i smak warte uwagi!

Składniki (ilości przykładowe):

5 jajek, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, garść rukoli, łyżeczka musztardy, łyżka masła, sól, pieprz.

Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!

Autor: Aleksandra

Partnerem akcji jest

Nagrody:

5 x zestaw smakołyków, składający się z:

  • Ciasto drożdżowe DB
  • Babeczki z płatkami czekolady
  • Beza
  • Ciasto Leśny mech
  • Komplet cukrów smakowych (6 smaków)
  • Komplet pisaków
  • Posypki Decorada (3 rodzaje)
  • 2 polewy
  • Budyń wanilinowy i śmietankowy
  • Krem Karpatka
  • Mix do śmietany
  • Mix do mascarpino
  • Proszek do pieczenia
  • Aromat migdał & cytryna
  • 2 x galaretka