Szczypta mięty – przepis na orzeźwiającą Inkę na zimno

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na zimno Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 3 łyżeczki kawy Inka
  • 4 łyżeczki karobu
  • 10 listków mięty
  • 200 ml mleka migdałowego

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy mleko migdałowe, dodajemy karob oraz Inkę. Podgrzewamy mieszając (nie doprowadzając do wrzenia). Po ostudzeniu dodajemy listki mięty i mieszamy przez około 1 minutę, a następnie odcedzamy listki mięty.
*Mleko z Inką i karobem można spienić aby uzyskać konsystencję cappuccino.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Inka cytrusowa – przepis na świeżą i gorącą kawę

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe
 

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Trudniejsze Z mlekiem

Składniki

Składniki:

  • Torebka Inki z orkiszem
  • 250 ml szklanki wody
  • Cukier wg uznania
  • Bita śmietana lub mleczna pianka

Sos:

  • 1 limonka
  • 1 mandarynka
  • ½ pomarańczy
  • 60 g cukru
  • 125 ml wody

Przygotowanie

Sposób przygotowania – SOS:
Sparzone cytrusy obieramy ze skórki za pomocą grubszej końcówki tarki, a następnie wyciskamy z nich sok. W garnku zagotowujemy wodę, cukier, sok i skórki. Po około 15 minutach wyjmujemy skórki i osuszamy. Pozostały syrop gotujemy do momentu, aż zgęstnieje.

Sposób przygotowania – KAWA:
Do kubka wlewamy około 30 ml wcześniej przygotowanego syropu. Inkę z orkiszem zaparzamy w 200 ml wody i dolewamy do sosu cytrusowego. Całość polewamy pianką z mleka lub bitą śmietaną.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od


Nuta przyjemności – przepis na pyszną Inkę z mlekiem kokosowym

Redakcja
Redakcja
27 marca 2019
Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Bardzo łatwe Z mlekiem

Składniki

  • 6 łyżeczek Inki klasycznej
  • 4 łyżeczki miodu
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 4 strączki zielonego kardamonu
  • 2 laski cynamonu
  • 100 ml wody

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy wodę i mleko, dodajemy miód i przyprawy. Całość gotujemy do momentu, aż odparuje ¼ płynu. Wsypujemy Inkę, mieszamy, a następnie przelewamy kawę do filiżanek. Pycha!

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od

 

 


Zobacz także

Inka mleczno-korzenna – przepis na kawę marzeń

Truskawki: koktajle, smoothie i napoje - 11 sprawdzonychprzepisów

Otwieramy sezon na truskawki. 11 przepisów na koktajle, smoothie i napoje z truskawkami w roli głównej

Inka z wanilią – przepis na obłędną kawę