Go to content

Inka z polskiego sadu – przepis na kawę pachnącą jabłkami

Fot. Materiały prasowe

Małe przyjemności to najkrótsza droga do szczęścia! Wypróbuj boskie przepisy na kubek bardzo niezwykłej zbożówki – i zrób sobie przyjemność! Dziś jest najlepszy dzień, by nauczyć się żyć szczęśliwie. Weź udział w naszej akcji: Szybki kurs czerpania przyjemności z życia – naucz się cieszyć swoim życiem i wygrywaj nagrody.

Na gorąco Trudniejsze Bez mleka

Składniki

  • 4 łyżeczki Inki Klasycznej
  • 4 jabłka do pieczenia (np. Szara Reneta)
  • 2 łyżeczki masła
  • 8-10 łyżeczek cukru trzcinowego
  • 400 ml wody
  • Mleko do spienienia

Przygotowanie

Jabłka kroimy na 8 części (bez gniazd nasiennych). W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy jabłka. Smażymy na średnim ogniu mieszając ok. 5 min., aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy brązowy cukier i mieszamy do momentu, kiedy zacznie się karmelizować. Dolewamy 400 ml przegotowanej wody i wsypujemy 4 łyżeczki Inki. Zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do kubków, dekorujemy spienionym mlekiem i posypujemy cynamonem.

ZNAJDŹ SWÓJ ULUBIONY PRZEPIS NA INKA.PL

Weź udział w naszej zabawie
i zgarnij nagrody od